SIPA privela novinara Josipa Šimića: Objavljivao krivotvorenu dokumentaciju?

Zbog sumnje na objavu krivotvorenih dokumenata pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH priveli Josipa Šimića. Različita tumačenja državnog Tužiteljstva i SIPA-e o autentičnosti dokumentacije.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH saslušavaju Josipa Šimića. Šimić je priveden zbog sumnje da je objavljivao krivotvorene dokumente koji se odnose na navodno praćenje v.d. Glavne tužiteljice Gordane Tadić.

Kako prenosi Žurnal.info, u trenutku privođenja Šimić se nalazio u društvu kćerke odbjeglog odvjetnika Faruka Balijagića.

Simptomatično je i to da u trenutku dok je privođen Josip Šimić zbog objave falsificiranih dokumenata o praćenju Glavne tužiteljice, Tužiteljstvo BiH izdalo priopćenje u kojem tvrdi da su navedena dokumentacija o praćenju i transkripti razgovora autentični.

Podsjećanja radi, SIPA se danas oglasila priopćenjem za javnost, u kojem su naveli da v.d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordana Tadić i potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić nikada nisu bile predmet rada SIPA-e, niti su prema njima poduzimane posebne istražne radnje.

Ova reakcija je uslijedila nakon što su Tužiteljstvu BiH dostavljeni dokumenti koji navodno ukazuju na prisluškivanje razgovora Tadić i Jukić.

Te dokumente je Tužiteljstvu BiH dostavio upravo Šimić, a ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je još prije nekoliko dana na konferenciji za medije poručio da su ti dokumenti krivotvoreni. Nakon provedene istrage je to i utvrđeno , što je bio razlog za Šimićevo uhićenje.


(Bljesak.info)


1 komentar

  • Hahahahaaa, nezna vlast HDZ-a kako ga usutkat pa su ukljucili SIPA-u i podmetanja o krivotvorenju. Da im se ne izjalovi kao sto su pokusali podmetnut novce Budimiru kao da je primio mito.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.