SIPA podnijela izvješće protiv službenika Ministarstva prometa i veza BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su podnijeli Izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima protiv pet odgovornih osoba, bivših i sadašnjih službenika Ministarstva prometa i veza BiH.

Spomenute osobe se sumnjiče da su u skladu s funkcijom koju su obavljali, kao i u djelokrugu poslova u radnim tijelima u koja su bili imenovani, propustili da poduzmu potrebne mjere i radnje radi izvršenja ugovornih obveza koje se odnose na Ugovor o izgradnji međudržavnog mosta na rijeci Savi kod Svilaja koji je Ministarstvo prometa i veza zaključilo sa tvrtkom Strabag ag Austrija.

S tim u vezi, tvrtka Strabag ag Austrija je otkazala ugovor i pokrenula arbitražni spor pred stalnim arbitražnim sudom u Hagu, koji je po ovom sporu donio Odluku na osnovu koje je zbog neispunjavanja ugovornih obveza navedenog ministarstva utvrđena obveza nadoknade štete tvrtki Strabag ag Austrija u ukupnom iznosu od 2.546.008,81 KM. Navedeni iznos je u cijelosti isplaćen navedenoj tvrtki od strane Ministarstva financija i trezora BiH, te je za navedeni iznos oštećen proračun institucija Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.