SIPA po cijeloj BiH traži utajivače poreza

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području BiH već nekoliko dana izuzimaju dokumentaciju u okviru nastavka akcije Panama, potvrdila je za Klix.ba Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.

”SIPA postupa po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva BiH za izuzimanje određene dokumentacije od više pravnih osoba na širem području BiH”, navode iz SIPA-e.

Radi se o nastavku aktivnosti u okviru ranije započete akcije Panama koja se odnosi na utaju poreza.

Istraga u predmetu Panama trajala je nekoliko godina, a SIPA je u ožujku 2013. godine, kada je izvela akciju u Posušju, Kiseljaku i Istočnom Sarajevu, gdje je pretreseno više objekata zbog organiziranja skupine ljudi ili udruživanja za krijumčarenje ili raspačavanje neocarinjene robe, carinske prevare, porezne utaje i pranje novca, a što se odnosi na nezakonit uvoz i promet sirove kave iz Slovenije u BiH.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • kad ce te u ljubuski u Unitrade doo,pa njihove poslovnice pretrest.Oprali su milione KM i u HR investirali u gradevinske objekte ,zagreb itd.

  • Joj,joj koje nebuloze pisete !?A da ste radilii svoj posso ,svi u drzavi,nebi ni doslo do ovoga,,,vec se pusti da se sverca ,krcmite izmedju sebe,dijelite kolace,onda kad se casa prelije opalite po pojedincima i o tom se naravno pise

  • ja sam vidio, dvojica se kriju ispod ugrovačkog mosta…ali samo pssst, nemojte da je od mene pošlo. utaju li ga jedan drugom ili je riječ o porezu, ne mogu duše grišit. najbolje da iz sarajeva dođe specijalna postrojba pa da vidi ili da ubaci tajnog agenta. taj će biti ili jeban ili zajeban

  • Provjeri te koliko vlasnici kladionica iz BiH-ne imaju i kupuju nekretnina u RH-oj. Prave hotele ,stambene zgrade sa 30-100 stanova,kupuju vile po dalmaciji po par miliona eura. To je bar lako provjeriti,prijavljena dobit,.uplaćeni porez i nekretnine i auti koje ti ,,šeici,, imaju. Ako je čisto i legalno ok,ako nije oduzimaj imovinu,posebice ako se radi o rodbini istih koji nemaju primanja ili su minimalna a raspolažu milijunskom imovinom. Počmite od Čovićevog punca i njegovi nekretnina po dalmaciji.

Komentiraj: