SIPA i Tužiteljstvo najavili akcije protiv terorizma, korupcije i organiziranog kriminala

U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak glavnog tužitelja Gorana Salihovića, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perice Stanića i ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Razgovarano je o aktivnostima koje se provode u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije. Dogovoreno je da se što prije intenzivira rad Operativne skupine za borbu protiv terorizma, a direktor SIPA-e će osigurati prostorije i kapacitete za rad skupine u okviru zgrade te agencije.

Sudionici sastanka pozitivno su ocijenili napredak u borbi protiv terorizma, koji je pohvaljen i u izvještaju State Departmenta, te su istaknuli da se nastavljaju aktivnosti u formiranju i jačanju kapaciteta za borbu protiv terorizma i spriječavanju aktivnosti koje imaju veze s terorizmom.

”U Bosni i Hercegovini, se do kraja godine očekuje niz aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije, a s obzirom na događanja na ratištima Sirije i Iraka, povećana je pozornost agencija za provođenje zakona, u segmentu praćenja i kaznenog procesuiranja državljana BiH, koji su sudjelovali na stranim ratišitima”, priopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Na sastanku je istaknuto da je suradnja agencija za provođenje zakona na izuzetno visokoj razini i da je rad agencija u najvećem intenzitetu i frekvenciji aktivnosti u posljednjih nekoliko godina.

(Fena)

4 komentara

  • Evo baš borba za opstanak još traje na ovim teritorijima. Sitne, male sredine. E sad veći centri, kažu love samo one koji imaju platiti, velike ribe. A obično im velike, podvale male-kao velike. Sretan lov.

  • Krenite od političara i sve vam je tu,,,tri u jedan,, i ovi što štite ove potencijalne teroriste,oni su ih i stvorili i kriminalce i kriminal koji upravo oni štite i ove za korupciju jer od svega oni imaju koristi i profitiraju.Iza svega stoji politika i pojedini političari i političke grupacije. Dobro bi bilo kad bih jednom akcija bila bez najave i pompe a da padnu velike ribe,kako ministar Sigurnosti Dragan Mektić zna i voli reći. Riba se čisti od glave,tako i u ovoj državi reda treba zavesti od vrha,pohapsiti velike ribe,male će same da se jave na policiju,Sipu….Sretno vam bilo.

  • Zar se ove akcije moraju medijski i na portalima najaviti.Znači prvo se da upozorenje istim da se dobro pripreme da nebi službenici Sipe štogod nedaj bože pronašli. Gospodo krenite od političara i to od samog vrha i to će biti pokazatelj ozbiljnosti i funkcije pravne države.Što bi sa slučajem Čaušević i milionskim iznosima pljaćke državnog novca. Barnilo se u osije gnijezdo i muk iz tužilaštva i Suda BiH-ne. Na takvim slučajevima pravna država polaže test ozbiljnosti u borbi protiv korupcije i kriminala. Velike ribe u igri i sada će predmet šetati sa suda na sud dok se ne zagube bitni dokazi kao i u ranijim predmetima velikih faca ,odnosno ,,kriminalaca,kapitalaca,,.

Komentiraj: