SIP-u nedovoljno 7 milijuna KM iza izbore u BiH

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Irena Hadžiabdić u srijedu je u Sarajevu izjavila novinarima da je problem vezan za financiranje izbora riješen u utorak popodne, zahvaljujući odluci Ministarstva financija i trezora BiH i njihovoj odluci o privremenom financiranju.

Tom odlukom je SIP-u BiH doznačen iznos od više od sedam milijuna KM, koliko smo mi i tražili za provođenje izbora. Ali, osim toga, s obzirom da je izmjenama i dopunama Izbornog zakona u nadležnost SIP-a BiH stavljeno dosta novih aktivnosti, pa i testiranje i provedba određenih pilot-projekata u vezi s izbornim tehnologijama, mi ćemo morati tražiti dodatna sredstva, navela je Hadžiabdić.

Analitičari za Jabuka.tv: Bogomdani tumač Schmidt svjesno minira europski put BiH

Kazala je kako izborne pripreme za predstojeće lokalne izbore u BiH teku dobro, te da je plan SIP-a BiH da najkasnije do 9. svibnja raspišu izbore.

To je posljednji dan jer se izbori moraju raspisati 150 dana prije dana izbora. Sve ćemo učiniti da 6. listopada birači u BiH izađu na lokalne izbore i da sve bude spremno, kazala je Hadžiabdić.

Napomenula je da u srijedu stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji je nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.