SIP potvrdio: Komšić, Dodik i Džaferović novi članovi Predsjedništva

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH Branko Petrić obratio se javnosti kako bi potvrdio da Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić uvjerljivo vode u utrci za članove Predsjedništva BiH.

On je kazao kako organi SIP-a neprekidno rade i unose rezultate u sam sustav. Od sinoćnje konferencije nije bilo promjene u postotku izlaznosti.

Petrić je predstavio i podatke koji se odnose na izbor člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda ističući da je najviše glasova dobio Željko Komšić (51,56 posto). Iza Komšića nalazi se Dragan Čović koji je dobio 36,91 posto glasova.

Što se tiče izbora članova Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, najviše glasova dobio je Šefik Džaferović (37,17 posto), a iza njega je Denis Bećirović (33,49 posto). Na trećem mjestu nalazi se Fahrudin Radončić koji je osvojio tek 12,87 posto glasova.

Što se tiče Republike Srpske, Milorad Dodik izabran je za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda sa 53,87 posto glasova, a iza njega se nalazi Mladen Ivanić koji je dobio 42,95 posto glasova.

Naredna predsjednica Republike Srpske bit će Željka Cvijanović koja je dobila 47,5 posto glasova, a slijedi je Vukota Govedarica sa 42,72 posto glasova.

Petrić je potvrdio da u utrci za potpredsjednika RS-a iz reda bošnjačkog naroda vodi Ramiz Salkić, dok u utrci za potpredsjednika RS-a iz hrvatskog naroda vodi Josip Jerković.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.