SIP i danas bez odluke o raspodjeli mandata unutar Doma naroda FBiH

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH razmatralo je danas primjenu članka 10.12 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, ali nije donijela odluku o načinu raspodjele mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Dogovoreno je da se o ovoj temi ponovno razgovara na sjednici u tijeku sljedećeg tjedna, do kada bi stručne službe SIP-a trebale pripremiti konkretne prijedloge rješenja, prenosi Fena.

Također je dogovoreno da se od Zavoda za statistiku Federacije BiH zatraži da im, na bazi popisa stanovništva iz 1991. godine, koji je bio po općinama i izbornim krugovima u općinama, dostavi podatke po sadašnjim županijama.

Kazano je i da službe SIP-a pripreme odgovarajuću tablicu za popis iz 2013. godine.

Članovi SIP-a BiH su tijekom diskusije iznijeli različita mišljenja o tome treba li se pri donošenju propisa za popunjavanje Doma naroda federalnog parlamenta primijeniti popis stanovništva BiH iz 1991. ili 2013. godine.

(Fena)


1 komentar

  • Bosnjaci, bosnjacki politicari, mediji vrse toliki pritisak na CIK – ju da ovi ne mogu i ne smiju postupiti ispravno i po presudi Ustavnog suda. Ovo je pravno nasilnistvo od strane bosnjaka na institucije drzave i na hrvate kao konstitutivni narod.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.