SIP: Goran Opsenica ide u Zastupnički dom FBiH kao Srbin

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH danas je donijelo odluku o četvrtoj izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2018. godine.

Odluka je uslijedila nakon ponovnih brojanja glasačkih listića obavljenih u Glavnom centru za brojanje. Odluka će do kraja dana javnosti biti dostupna na web stranici SIP BiH, www.izbori.ba, navode iz SIP BiH.

U ime koalicije HDZ BIH,HSS,HKDU BIH,HSP-HNS,HSP DR AS BIH,HDU BIH,HSS SR kandidat iz izborne jedinice 9 za Zastupnički dom Parlamenta FBiH na Općim izborima 2018. godine bio je Goran Opsenica.

Zadnjih dana u medijima je plasirana njegova izjava koja glasi: “Ja i večeras namjeravam zanoćiti kao Hrvat, a takav ću se, van svake sumnje, ujutro i probuditi. SIP je, bojim se, instruiran da pogriješi. Pravo je pitanje tko stoji iza svega toga”, navodi se.

U priopćenju za javnost SIP BiH podsjeća da je odredbama člana 4.19 stav (4) Izbornog zakona BiH propisano da se, uz prijedlog liste, dostavlja izjašnjenje svakog od kandidata na listi o prihvaćanju kandidature i ista mora biti ovjerena na način propisan zakonom ili kod nadležne općinske izborne komisije. Izjašnjenje o prihvaćanju kandidature sadrži i nacionalno izjašnjenje.

Radi objektivnog informiranja javnosti ističemo da je Središnje izborno povjerenstvo BiH kandidaturu Gorana Opsenice ovjerilo na osnovu njegove Izjave o prihvaćanju kandidature na kojoj je on kao svoje nacionalno izjašnjenje naveo da je Srbin, navodi Ured za informiranje SIP BiH.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.