Sindikati: Ovo je borba za ljudska prava

Posljednjih dana se u medijima često oglašavaju pojedine političke stranke komentirajući štrajk prosvjetnih djelatnika ŽZH i kritizirajući Vladu. Ograđujemo se od svih stranačkih istupa.

Otkada sindikat postoji, na vlasti su se mijenjale različite političke opcije. Sa svakom Vladom prosvjeta je morala ratovati kako bi dobila što joj po zakonu pripada. Ništa drugačije nije ni sada. Zato sindikati škola ŽZH žele naglasiti da štrajk nije politički motiviran. Ovo je borba za ljudska prava, revolt zbog nepoštivanja Kolektivnog ugovora i, čini se, jedini način čuvanja ljudskog dostojanstva koje nam Vlada pokušava zatrti. Molimo sve političke opcije da ovaj štrajk ne koriste, poput lešinara, za dobivanje političkih bodova pod krinkom borbe za prava djece.

A mi još jednom oštro opominjemo Vladu. Nisu ljudski počeli. Sindikat će se ipak u svakom trenutku odazvati na pregovore. Samo neka počnu ovaj put ozbiljno razmišljati i na sljedeći sastanak donesu prihvatljiv prijedlog. U štrajku smo i dalje jedinstveni i nastavlja se do postizanja dogovora. (ljubuski.net)

Predsjedništvo sindikata uposlenih u osnovnim i srednjim školama

23 komentara

 • Oprosti, Vlado, ne znam kako da ih s*j*ebem. A ladica mi puna HSPovaca, HDZovaca, NSRZBovaca. I razni drugi ovaca.

 • Prvo su se u Školi počela kršiti ljudska prava. I sud je zaštitio počinitelje kaznenih.djela Sad vam taj isti sud sudi, a sudit će vam se još,jer ste krivo radili i sudili. Trebate biti primjer djeci u poštivanju njihovih prava. Isus je trpio, vi ne bi!!! Javite kad je sljedeći sastanak sindikata i gdje da dobijete objašnjenje ako hoćete. Mnogi su molili za koru kruha pred školskim vratima i vi ste vidjeli i znali za nepravdu koja im se čini. Sad malo trpite da vidite špta znači kad imaš pravo al tii ga nedaju. Nadam se pak da ćete na kraju biti sretni, jer od toga da li ste vi zadovoljeni znači opet kakvi ćete biti djeci i obespravljenim kolegama. ČAST I ISPRIKA ONIMA KOJI NE SPADAJU U OVE NA KOJE SE ODNOSI MOJ KOMENTAR.

 • županijska vlada kmeči da nema love , uvodi uštede , a u isto vrijeme mijenja prozore na županijskoj zgradi i to u noćnim satima kao da je narod blesav,

 • Ajde valjda će s izmjenom prozora preparkirati premijerovog raspadnutog Forda Focusa iz priješnjeg života. Ima tu neke simbolike, zar ne? 🙂

 • Konvencija o pravima djeteta

  “Mama hoću u školu”, plače mali Ante,
  “Moraš malo pričekat”, doći će red na te.
  Sve je to zbog štrajka,briga nekog za me,
  zašto se ne pobune i tate i mame.
  Sve će biti kasno kad okračaju mi hlače,
  koje ste mi kupili od posljednje plaće.
  A plaća je bila prije tri mjeseca,
  Mama dal ovako brinu se sva djeca?
  Hajde za majice nije problem takav,
  dok pođemo nosit ćemo kratki rukav.
  Još se nadam samo da će biti sreće,
  da će tati plaća dolaziti češće.
  Ej reci mu mama da nikad ne štrajka,
  to o ljudskim pravima obična je bajka.
  Il se kaže basna, još ja točno ne znam,
  sad ću o tome na internetu da čitam.
  Mama, mama isključen nam je internet,
  nema smisla, kamo ide ovaj svijet.
  Zar nikakva prava ovdje nemam ja,
  zar ne bi na prvom mjestu trebala bit djeca?
  Sad ću i ja štrajkat
  jer ne mogu lajkat.
  Ne mogu u školu,snijeg neće da pada,
  kakav je to život, ubi me dosada.

 • prvašiću nek ti imaš internet i mentora da u ime tebe sroči ovu pisaniju ,škola je i onako za one koji hoće učiti ,a ovi koji neće i tajkunčićči idu na privatne,plaćene,fabuse a profesori moraju odraditi a ti što pišeš ne moraš.

 • Moj dragi prvašiću tvoje je pravo bilo poći u školu u 9.mjesecu 2012. g.
  Za to ti nije kriva prosveta nego Vlada i tvoji roditelji koji se nisu pobunili zbog skraćene školske godine…

 • Pa vi se ne znate ni šalit. Ok. Znam tko je kriv,ali nemam prvašića, da imam krivci bi bili tuženi. A ne mogu ja sve pratit. Nije se ni prosvjeta pobunila zbog prvašića. Dobro znate da se roditelji boje pobuniti. Roditelji znaju da za to postoje nadležne institucije, koje opet loše rade svoj posao, jer im nije nitko nadležan. Npr ministarstvu obrazovanja nije nadležno Federalno minmistarstvo obrazovanja pa se roditelji eto nisu imali kome žaliti. Da štrajkakju da ne šalju djecu u školu ne smiju, jer će baš tada proraditi služba Centra za socijalni rad. Eto i njoj je u opisu posla da se uključi, ali nije se nitko sjetio.

  • Nije istina da se prosvjeta nije bunila i oglasila povodom prvašića školske godine 2012/13 u ŽZH. Ali su je ušutkali i ministarstvo i roditelji, koji su tada hvalili ministricu radi skraćivanja “vozanja” djece u školu.

 • Ti šuti ja neću. Krivi smo svi za sve kad smo šutili i nismo učinili što možemo kad smo mogli. A tek oni što su činili krivo. Želim da svak dođe do svojih prava, ali ne preko kostiju drugog.

 • Bunila se prosvjeta ali uglavnom zbog nekih radnih mjesta, doduše i zbog djece, koliko i sad što se spomene u kakve škole idu ta ista djeca… Znate da ne može svatko iste metode koristit za ostvarivanje svojih prava.
  U stvari koja prava??? Imam slučajpo pitanju prava djeteta, svi od tri mimistra.kolko ih se promijenilo od tada i cijela škola nisu donijeli ni jednu odluku u korist djeteta (od oko 8 zahtjeva istima;plus neodgovoreni zahtjev, molbe i sl.). Uglavnom imam pravo govoriti na glas i govorim: neka djeca nemaju nikakva prava, a neka mogu zapaliti školu ili dnevnike i naravno, to su djeca treba im dati drugu šansu. Pozdravljam…osobito fine dobre ljude iz prosvjete.

 • Bilo je odgovora,a bilo je i tzv šutnje administracije. To su takvi biseri, za nepovjerovat. tecimo minist. V.Č. u svom odgovoru daje djetetu pouku da može pokrenuti postupak pred sudom(on ga imenuje). Taj sud odgovara da nije nadležan, da je miniostarstvo pogrešno uputilo dijete… ostalo, ću objeviti kad dođe vrijeme. ašto pitanje o kakvom pravu djeteta se radi. Pravo je pravo, taman da je dijete tražilo da hoda četveronoške, jer suosječa sa životinjama, ako u Zakonu stoji da ima na to pravo, ako ne ugrožava druge

 • potpisujem sve što kažeš,ali ujedno iz pročitanog zaključujem da je za 99,9% nepravilnosti u školi kriva vlada,i to ne samo ova,nažalost velika većina nas u ovoj šugavoj državi nemamo prava tražiti ono što nam pripada,prosvjetari imaju tu sreću da mogu tražiti svoje i ja ih u potpunosti podržavam i želim da ustraju do kraja,a što se tiče školske godine kad nije propala lani neće nikad ne sekirajte se 🙂

 • pa uvijek je kriva vlada, pogotovo kad ne nalaže svojim ministrima da nalože svojim djelatnicima da rde kako treba. Onda se u svim sektorima društvenih djelatnosti smije griješiti i raditi krivo bez straha od odgovornosti.Prosvjetetari imaju sreću??!!!
  Pa što su onda nesretni. Šalim se. Nadam se da će doći do svih svojih prava, a onda neka podrže druge ljude kad budu u prilici Sretno

 • pa kako vas nije sram tako strajkat radi nekih “ljudski prava” pa gdje su ta “ljudska prava” 500.000 ljudi koji su nezaposleni, kakva to oni imaju prava….

 • Zar je prosvjeta kriva za 500000 nezaposlenih? Krivi su uhljebici na svim razinama vlasti, zar je potrebno da ova u…….. drzava ima 283 ministra? Svaki naplati preko 5000 km, a gdje su vozaci,savjetnici,doministri,ljubavnice,kumovi itd. Gdje su sluzbeni auti koji se mjenjaju svako 2-3 godine,placeni mobiteli,ruckovi i vecere,pokloni i sve ostalo sto jedan prosvjetni i bilo koji drugi radnik ne moze priustiti ni jednom mjesecno. A vecina roditelja sto serete o pravima svoje djece,e vama smeta sto su u kuci pa ne mozete pratiti sapunice. V

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.