Sindikat traži ispitivanje svih financijskih tijekova u Aluminiju

Aluminij Mostar
Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija d.d. Mostar traži od svih vlasnika Društva da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su, kako se navodi, radili nezakonite radnje i koji su svojim nemarnim i nesposobnim radom ugrozili egzistenciju djelatnika i njihovih obitelji.

Sindikat Aluminija u priopćenju navodi kako je javnosti u Federaciji BiH više puta ukazivano na “mutne poslove” koji se odvijaju unutar društva te o potpisivanju loših, štetnih ugovora, a koje su provodile uprave te tvrtke sa svojim mentorima koji su ih nagrađivali astronomski visokim primanjima.

Svi su dolazili kao spasitelji na te dužnosti gdje su obmanjivali javnost i najavljivali bolje dane za Aluminij rješavanjem ključnog pitanja opskrbe električne energije po ekonomsko prihvatljivim uvjetima pa sve do revidiranja svih loših zatečenih ugovora da bi na kraju taj ceh zbog lošeg i nesavjesnog upravljanja tih nesposobnih kadrova, koji su sebe nazivali menadžerima visoke klase, te nedovoljne brige samih vlasnika, djelatnici Aluminija, njih 900 ostalo na ulici bez bilo kakvih primanja. Tražimo da vlasnici s nadležnim institucijama što hitnije krenu u procesuiranje svih odgovornih osoba koje su činile upravljačka tijela Aluminija od početka njegove dubioze, ističu u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.