Sindikat policije HNŽ-a najavio prosvjed

Sindikat policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održat će prosvjed 25. lipnja na lokaciji Sjevernog logora u Mostaru.

Policija kao garant zaštite osobne, materijalne i svake druge sigurnosti svih u zajednici, kao i ljudskog dostojanstva svakog pojedinca, jednakosti pred zakonom svih, došla je u poziciju da na ovakav način zatraži da se ista prava odnose i na njene članove, navodi Sindikat u priopćenju za javnost.

Dodaje se kako će prosvjed biti održan u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi s ciljem da se skrene pažnja na nezavidan radno-pravni status svih uposlenih u županijskom MUP-u, posebno u Upravi policije, kao i na probleme činovanja i unaprjeđenja policijskih službenika, neizvršavanja pravosnažnih sudskih presuda, otpočinjanja pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom o radu te niz drugih nagomilanih problema iz radno-pravnog statusa uposlenika.

Poseban razlog prosvjeda je odbijanje socijalnog dijaloga poslodavca, odnosno Vlade HNŽ-a, kako bi se konačno našlo rješenje za rješavanje nagomilanih problema u skladu s mogućnostima uz obostrano uvažavanje i poštivanje svih kojih se ova problematika tiče, navodi se u priopćenju.

(Fena)

1 komentar

  • Zbog policijske traljavosti i mutavog pristupa slučaju SOLDO, neki dan je se ponovilo nasilje među učenicima gdje je jedan učenik završio u bolnici zbog vode u plućima, koja je tu došla tako što je TOG učenika polijvalo vodom više njih i silom mu gurali vodu u usta. To sve se dogodilo u krugu škole. Opet će se sve zataškati, i nikad se ništa neće pomaknuti s mrtve točke u ovom našem nakaradnom sistemu mita, korupcije, pohlepe, lopovluka i nemorala.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.