Sindikat osnovnih škola u ŽZH poručio ministrici: Javno objavite audio zapis sa sastanka

Pregovarački tim Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH oglasio se priopćenjem u petak kasno navečer reagiravši na priopćenje Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH odnosno ministrice Ružice Mikulić objavljenom ranije tijekom dana.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Očitovanje, na znanje javnosti o neistinama…

Ministrice obrazovanja današnjim priopćenjem pokazali ste svoje pravo lice. ”Što koristi čovjeku, ako dobije sav svijet, a izgubi dušu svoju?” (Lk 9,25) Ministrice, ISTINA OSLOBAĐA! Obliti privatorum publica curate.

Sva Vaša medijska prepucavanja bila bi nepotrebna da ste se držali onog dogovora s početka pregovora, da se pregovori vode u dobrom duhu – bona fide.

Sva istina se nalazi u Vašim rukama i zapisnicima koje ste rado podijelili svim “zainteresiranima” – nevjernim Tomama u obliku neautoriziranog zapisnika, kojim ste htjeli navući gnjev članova na pregovarače iz Sindikata.

Ministarstvo tvrdi: Tražili su sebi povećanje od 15 %, a ostalima od 5 %

Da je bilo dobre volje i onoga da se radi po fair play pravilima davno bi se ovo okončalo. Odugovlačenje u pregovorima, bez konkretnih prijedloga rješenja pokazalo nam je da niste htjeli čuti glas onih kojima ste na čelu.

Ako pođemo od činjenice da se mnoge stvari ranije nisu riješile jer se to “Vama ne sviđa”, kako ste rekli, možda je i ovo današnje priopćenje usmjereno okretanju javnosti na Vašu stranu.

Nikada nismo rekli dajte samo nama, a uzmite ostalima. Nismo mi toliko bezdušni! Duša je ogledalo Čovjeka. Kad ste došli u fazu bezizlaznosti, ozbiljno se pristupilo radu i izmjenama u Prijedlogu kolektivnog ugovora, da bi Kolektivni ugovor imao smisao dokumenta, kojim bi bila poboljšana prava zaposlenika u Vašem resoru. Kažete, to ste nam Vi dali, nažalost krvavo smo se za to izborili. Nikad ”vlasnik” nije ”robu” davao slobodu svojevoljno.

Financijski dio nije bio u vašoj nadležnosti, kao što ste cijelo vrijeme izjavljivali. “Pohvalili“ ste se u priopćenju i tom “istinom” koje ne treba Više niti komentirati.

Petric: Nećemo odustati, štrajk će trajati koliko god treba

Kalendar rada donosite Vi, i ne treba vam naša suglasnost i mišljenje, kao što Vam nije trebala ni danas u onakvom priopćenju kojim ste pokazali svu kreativnost koju posjedujete.

Samo iz “tvornice laži” mogu izaći takve izjave. Sva je istina i dalje u Vašim mobitelima, a kako ima dovoljno prostora na stranici Ministarstva javno objavite audio zapis u cjelosti, s jučerašnjeg sastanka 2. veljače 2023., da se javnost upozna sa stvarnim stanjem.

Štrajk nije započeo jučer…, stoji u priopćenju Pregovaračkog tima Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH.

Mikulić: Jedino što Vlada ŽZH sada može ponuditi je 10 %

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)