Sin Vlade Šantića: I njemu je obljetnica, samo se nigdje ne spominje

I njemu je obljetnica, 30 godina HVO..samo se nigdje ne spominje…, napisao je Duje Šantić, sin ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića.

Zaboravljen od prijatelja, ubijen od neprijatelja, dodao je.

Podsjetimo, general Šantić nestao je u noći s 8. na 9. ožujka 1995. u Bihaću.

Šantićevi suradnici i obitelj vjeruju kako je glavni krivac za njegov nestanak general Atif Dudaković. Upravo zbog toga što su svima bila poznata njihova mnogobrojna neslaganja. Šantić je Dudakovića javno prozvao što je kao oficir JNA topništvom tijekom 1991. napadao grad Zadar. S druge strane postrojbe HVO-a postizale su uspjehe u obrani Bihaća, koji je već mjesecima bio glavna meta teških napada udruženih srpskih snaga, ali Šantić je optuživan da je gajio dobre odnose sa zajedničkim neprijateljem.

Prije 27 godina nestao je general Vlado Šantić

Kobnoga 8. ožujka ’95., u jednoj od svađa pod utjecajem alkohola, Hamdija Abdić zvani Tigar pucao je u časnika HVO-a. Abdić je ubrzo došao po Šantića u Stožer HVO-a, pozvavši ga na sastanak s Dudakovićem u hotel “Sedra”. Šantićeva je pratnja u hotelu razoružana, a njemu se otada gubi svaki trag. Začudo, okolnosti otmice i likvidacije nikada nisu razjašnjene, a očito ni sustavno istražene, iako je pokrenuto nekoliko istraga i, navodno, potrošen velik novac za rješavanje ovog slučaja.

Na nastavku suđenja za ubojstvo generala Šantića priloženi materijalni dokazi

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Vlado je ocito zrtvovan tko i Leutar. Na godisnjicu upale svijece i vijenac i to je to. A nasi politicari sjede sa nalogodavcima i mozda ubicama. Bosnjacko vrh sve zna o ovom ubistvima i sve ove godine to zataskavaju. Slucaj Memic preslik ovih prekrivanja ubica.

  • Sad odjednom svi generali poslije bitke ! Zna se točno tko su oni koji su u samom startu osnovali HVO dok se neki u to vrijeme dičili s petokrakom

  • Nasi legitimni prestavnici sjede u klupama sa ovim tigrom i njemu slicnim tigricima koje je napravila SDA i koja ih stiti. A nasi pol prestavnici ne poduzimaju nista. To je precutna kompezacija za njihov lopovluk i kriminal. Znaci da su isti.

  • E moj prijatelju Duje,njihov je san da i mi svi živi branitelji poumiremo….dovoljno mi je bilo vidjeti pred Kosačom Miju Krešića i SOKO eskadrilu,odlikovanje ljudi za koje prvi put čujem.
    Šuti ko piz.a i Petar Zelenika,jbg.interesi su jači od svega!!
    Jad i tuga na što spadosmo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.