Simboli Hrvata u središnjoj Bosni opet na meti vandala

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su protekloga vikenda spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u središnjoj Bosni čime se nastavlja niz sličnih incidenata kojima su meta hrvatska obilježja u BiH.

Na lokaciji Pješčari između Travnika i Viteza srušen je jarbol sa zastavom hrvatskog naroda u BiH koja je otuđena i razbijen postament na kojemu se pale svijeće za poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu.

Pješčara je tijekom rata bila važna utvrda postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane koju pripadnici bošnjačke Armije BiH nisu uspjeli osvojiti tijekom više napada.

U slučaju da se to dogodilo Lašvanska dolina, koja je bila u okruženju, bila bi presječena na dva dijela i bilo bi je nemoguće obraniti.

Foto: Večernji list

U posljednje vrijeme učestali su napadi na nacionalna i vjerska obilježja Hrvata u BiH. Slični incidenti zabilježeni su na području Tuzle, Tešnja, Vareša, Kaknja, Busovače, Jablanice, javlja Hina.

Prošloga tjedna je vodeća bošnjačka Stranka demokratske akcije zatražila zabranu isticanja zastava Hrvata na javnom prostoru novotravničke općine.

SDA traži uklanjanje zastava hrvatskog naroda u BiH

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.