SILEDŽIJE – uskoro prvi album

Četveročlani bend iz Ljubuškog (BiH) – Siledžije, radom je započeo u ljeto 2009. godine u sastavu: Sile Nuić (gitara), Bernard Brkić (bubnjevi), Josip Paradžik (klavijature) i Gordan Džajo (vokal).

Nakon pola godine zajedničkog rada snimaju i izbacuju prvi singl “Forrest Gump”, preko kojeg dolaze na festival Jaeger Music Night kojeg kasnije i osvajaju. Također bilježe pobjede na festivalu F.A.R.S.A. i na 9. West Herzegovina Festu, a broje i brojne nastupe na festivalima u BiH i Hrvatskoj.

Glazbeni pravac benda definiraju različiti glazbeni ukusi pojedinaca u bendu što rezultira i raznolikim repertoarom koji izvode tako da je bend teško svrstati u samo jedan glazbeni koš. Zvuk se proteže od hip hopa, preko funk rocka, punka pa i do elemenata elektronske glazbe, dok su tekstovi svojevrsna kritika društva koje nas okružuje, piše terapija.net.

Album prvijenac će se zvati ”Dom za nezabrinutu djecu”. Imat će 12 pjesama i trajat će 50ak minuta.
Gosti na albumu su poznati hrvatski rapper Kandžija i mostarski pjesnik i pisac Veselin Gatalo.

Album je rađen u studiju Skirlibaba u Sarajevu pod pratnjom članova Dubioza Kolektiva – Senad Šuta i Brano Jakubović, a izlazi za izdavačku kuću EKIPA iz Sarajeva. Izdavanje albuma se planira početkom 2012. godine.

Omot albuma je radio zagrebački grafičar Sven Gjurček, dok se za rješenje bookleta albuma brinu Andrija Zeljko i Jerome Stickman.

[ SILEDŽIJE - Dom Za Nezabrinutu Djecu ]SILEDŽIJE – Dom Za Nezabrinutu Djecu

popis pjesama:

1 – Dom za nezabrinutu djecu
2 – Forrest Gump
3 – 66.79.71
4 – Sto’jedna Ličnost
5 – Uzrok Smrti Nepoznat
6 – Dozvola Za Pendrek
7 – .i.
8 – Nedjeljni Komentar
9 – Sloboda Odabira feat Kandžija
10 – Usbeba
11 – Dođi da vidiš pt. 1
12 – Nešto je trulo u državi krasnoj (Dođi da vidiš – pt. 2 ) feat Veselin Gatalo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.