Siledžije objavili album Dom za nezabrinutu djecu

Siledžije – Dom za nezabrinutu djecu (Ekipa/Slušaj najglasnije 2012) je dostupan za skidanje isključivo sa naše stranice www.siledzije.com

Nakon podosta zatezanja i otezanja cijele priče oko objave albuma, materijal je konačno tu i dostupan je svima.
Album izlazi pod izdavačkom kućom ”Ekipa” iz Sarajeva koja ga izdaje u BiH, a u Hrvatskoj izlazi pod nezavisnom kućom ”Slušaj najglasnije”.
Cd-ovi će biti dostupni isključivo na našim nastupima a bit će otvoreno i online naručivanje pa oni koji nisu u mogućnosti posjetiti naše nastupe će moći jednostavno doći do cd-a.

Album je sniman u studiju ”Skirlibaba” u Sarajevu pod producentskom palicom Brane Jakubovića, sadrži deset pjesama koje prezentiraju zvuk Siledžija u zadnje 3 godine. Na albumu gostuju mostarski pjesnik i pisac Veselin Gatalo i hrvatski reper Kandžija. Grafičko oblikovanje covera i bookleta je djelo naših prijatelja Svena Gjurčeka i Andrije Zeljke.

”Dom za nezabrinutu djecu je jedan naš osvrt i neki naš komentar na stvari koje su se događale ili se događaju i dan danas oko nas. Taj dom je za nas bila glazba. To je ta prostorija u kojoj četiri čovjeka svaki sa svojim uvjerenjima stvaraju nešto zajedničko. Taj dom je mjesto gdje smo ispoljili pozitivnu i negativnu energiju. Istresli svoje najveće frustracije ili s druge strane uživali u stvarima koje nas vesele. Dom za nezabrinutu djecu za nas nije samo cd, on je odraz naših druženja, stvari koje smo prošli zajedno i jedan temelj na kojem ćemo pokušati i dalje graditi ovo što smo započeli.”

Ovom objavom Siledžije kreću u samu promociju ovoga materijala. O datumima i mjestima festivala, nastupa i promocija povežite se sa nama preko naših facebook stranica ili weba i saznajte sve na vrijeme.


Siledžije

Kratka biografija benda:

Četveročlani bend iz Ljubuškog, u sastavu Sile (gitara), Joja (klavijatura, Bernard (bubnjevi) i Džajo (vokal) djeluje od ljeta 2009. godine.
Glazbeni pravac benda definiraju različiti glazbeni ukusi pojedinaca u bendu što rezultira i raznolikim repertoarom koji izvode tako da je bend teško svrstati u samo jedan glazbeni koš.
Zvuk se proteže od hip hopa, preko funk rocka,punka pa i do elemenata elektronske glazbe, dok su tekstovi svojevrsna kritika društva koje nas okružuje.
Nakon pola godine djelovanja singl Forrest Gump ih odvodi na festival Jaeger Music Night (2010.) koji kasnije osvajaju čime dobijaju priliku snimiti svoj debitantski album koji snimaju u studiju Skirlibaba u Sarajevu pod producentskom palicom Brane Jakubovića tijekom 2011. godine.
Također bilježe pobjede na festivalu F.A.R.S.A. i na 9. West Herzegovina Festu, a broje i brojne nastupe na festivalima u BiH i Hrvatskoj (7 Jezera, UFO Fest, Cicvara, itd)
Prvi album ”Dom za nezabrinutu djecu” je objavljen za izdavačke kuće Ekipa i Slušaj najglasnije  na ljeto 2012. godine.Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.