Sigurno od kuće do škole – održana predavanja grudskim prvašićima

U cilju zaštite najmlađih sudionika u prometu policijski službenici PU Grude, u suradnji s AAMKBiH, jučer i prekjučer održali su ukupno devet /9/ predavanja učenicima prvih razreda Osnovnih škola koje se nalaze na području općine Grude.

Predavanja, koja su trajala jedan školski sat, održana su u OŠ Ruđera Boškovića u Grudama i njenim područnim školama u Vrućicama, Ružićima, Dragićini i Ledincu; zatim u OŠ Fra Stjepana Vrljića u Sovićima i njenoj područnoj školi u Gorici, kao i u OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima i njenoj područnoj školi u Tihaljini.

Predavanja je odslušalo više od dvjesto prvašića, zajedno sa svojim učiteljima i školskim pedagozima, a na predavanjima su prvašići imali prilike naučiti kakve sve opasnosti vrebaju u prometu te kojih se pravila trebaju pridržavati kako bi sigurno stigli od kuće do škole, bez obzira idu li pješice, u vozilu ili u školskom autobusu.

policija-grude2 policija-grude3 policija-grude4

Također, svim učenicima podijeljeni su darovi – informativni leci, kao i slikovnice i bojanke s temama sigurnost u prometu.

Uz svoje redovite aktivnosti PU Grude nastavit će i ubuduće provoditi slične preventivne akcije, u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu, a da stanje sigurnosti cestovnog prometa zaslužuje visoku ocjenu svjedoči i podatak da se od lipnja 2010. godine na podrčju općine Grude nije dogodila nijedna prometna nezgoda sa smrtnom posljedicom.

(www.mupzzh.ba)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.