Signal u nekoliko dana postao najpopularnija aplikacija na svijetu – Jabuka.tv

Signal u nekoliko dana postao najpopularnija aplikacija na svijetu

WhatsApp je svojih oko dvije milijarde korisnika u svijetu ovih dana počeo obavještavati o tome da će se uskoro prisnije povezati s Facebookom.

Promjene se reflektiraju prije svega u promjenama politika privatnosti, odnosno u činjenici da će Facebook od WhatsAppa nakon 8. veljače moći preuzeti mnogo više podataka o korisnicima nego je to mogao do sada. Iako ova promjena zbog strogog GDPR-a neće biti uvedena u svojoj potpunosti na području Europske unije, brojni su korisnici i u Europi i diljem svijeta rekli – sada je dosta.

Među njima je i stari “neprijatelj” Facebooka Elon Musk, koji je nedavno tvitao “Koristite Signal”, a mnogi su ga, očito, i poslušali.

Upravo mobilna aplikacija Signal pokazala se kao najveći dobitnik ove WhatsAppove odluke, pa ju je broj pretraživanja i preuzimanja lansirao na prvo mjesto popularnosti na App Storeu.

U prvom danu nakon Muskove poruke, koji je bio i prvi dan kada je WhatsApp počeo slati obavijesti o novim pravilima korištenja (7. siječnja), Signal je zabilježio preko 63 tisuće novih preuzimanja (u usporedbi s oko 45 tisuća prethodnog dana). Sljedećeg dana Signal je instaliralo dodatnih 90-ak tisuća korisnika u cijelom svijetu, i na iOS-u i na Androidu, a tijekom proteklog vikenda aplikacija nije silazila s prvog mjesta na App Storeu.

Ukupno je u proteklih tjedan dana Signal preuzelo novih 7,5 milijuna korisnika, odnosno oko 4.200% više nego u tjednu prije toga, piše Bug,hr.

Signal slovi za najsigurniju aplikaciju za dopisivanje što se tiče enkripcije i očuvanja privatnosti korisnika.

Podsjetimo, Signal je prije nekoliko godina preporučio i najpopularniji svjetski zviždač Edward Snowden.

Signal – aplikacija za dopisivanje koju preporučuje Snowden

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Odavno koristim Signal i mislim da je najbolja i najsigurnija aplikacija za dopisivanje… Vidljivo je i iz imenika da sve više ljudi kod nas koristi Signal. Nedavno sam pročitao da su u Signalu dobivali i prijetnje od nekih agencija što se tiče njihovog kriptiranja sadržaja, ali nadam se da će se oduprijeti takvima i njihovim lošim namjerama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.