Šestorica hercegovačkih franjevaca položila svečane zavjete u Međugorju

Šest članova Hercegovačke franjevačke provincije u subotu navečer su u Međugorju položili svečane zavjete.

Fra Ivan Crnogorac (župa Bezgrešnog Začeća BDM – Posušje), fra Fran Ćorić (župa sv. Ante Padovanskog – Humac), fra Marko Galić (župa Uznesenja BDM – Široki Brijeg), fra Marin Mikulić (župa sv. Petra i Pavla – Kočerin), fra Ivan Slišković (župa Uznesenja BDM – Široki Brijeg) i fra Slaven Tomić (župa sv. Ante Padovanskog – Humac) šestorica su članova Hercegovačke franjevačke provincije koji su položili svečane zavjete pod večernjom svetom misom na vanjskom oltaru crkve svetog Jakova.

Svečano misno slavlje predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko uz koncelebraciju brojnih svećenika.

Njih šestorica su od Boga i od njegove Crkve zatražili da zavjetujući Pravilo i život u Redu manje braće mogu slijediti nauk i stope Gospodina našega Isusa Krista sveto djelujući do smrti.

Zavjetovali su se za sve vrijeme svoga života živjeti u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći po Pravilu svetoga Franje što ga je potvrdio papa Honorije i Generalnim konstitucijama Reda manje braće, odlučivši se sav svoj život velikodušno utrošiti za Isusa koji nije došao da bude služen nego da služi.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

 • Bog ih blagosovio,cuvao na njihovom putu,da ustraju,i da budu pastiri koji vode svoje stato na ovom hodocasnickom putu,putu kojim nam je svima proci dok se ne skrasimo u vjecnosti.Sinoc u Medugorju je bilo lijepo i svecano,cestitke -BOGU Hvala i Slava

 • Škrta i tvrda Hercegova zemlja uvijek je bila blagoslovljena svojim plodovima, (većinom) ljudima čestitima i vrijednima koji su znali i u teškim vremenima “durati”. A to ne bi bilo moguće da nije bilo onih koji su prije vas obukli habit i hodali onim istim putevima kojima i vi danas hodate, kao i onima kojima vam je tek proći. Kako svako vrijeme ima svoje ljude, tako ste i vi odabrani za ova vremena. Sigurno ne bez razloga. Nadam se da ste toga svjesni.

  Ne mogu a da ne spomenem, iako ste tek dali zavjete – ne dajte se kupiti jer čovjek nema cijenu.
  Jer u protivnom, imat ćete sve drugo samo ne onog malog čovjeka zbog kojeg ste i obukli habit.

  Sretno!

  • tako je. nemamo ni hvale koja moze nadoknaditi njihovu pomoc nama. oni su nadljudi i to drugi ne kuze. sve je obicno, ali nitko ne kuzi da su oni nesto drugo i iznad svega. rijetki ih mogu razumijeti. hvala im svima

 • Boze, koja milost i ljepota bozja
  Hvala Isusu i Gospi dragoj, i neka ih prate na njihovom putu kroz zivot.
  Blagoslovljeni bili..

  • Možeš birati: krasno, prekrasno, divno, predivno, sjajno, veličanstveno, blagosov, blagoslov, lijepo, prelijepo, hvala ti Bože, zahvalan, zahvalna, zahvalni, bogatstvo, nada, ljubav, radost, veselje, na nebu, zemlji, na nebu i zemlji, sada, u vječnosti, sada i u vječnosti, sada i u vječnosti i u vijeke vjekova itd..

 • Tu piše: “Zavjetovali su se za sve vrijeme svoga života živjeti u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći po Pravilu svetoga Franje…”

  Svatko tko objektivno prosuđuje, vidi da su naši franjevci čista suprotnost ovome što je napisano.

  • Očito nerazumješ, živjeti bez vlasništva, nijedan svećenik nemože imati na sebi ništa od imovine, a za drge stvari bolje nemoj dušu geriješit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.