Šest tajni žena koje su uvijek super našminkane

Naravno, talent igra veliku ulogu, ali vještina se uvijek krije u trudu – pa prije nego odustaneš, isprobaj ove savjete ekspertica.

1. Njega prije svega

Žene koje se dobro šminkaju znaju da je ključ dobrog make upa u stvari u pravilnoj njezi kože. Naime, dobra priprema kože je pola posla jer na njegovano lice ljepše sjeda šminka, manje se ističu pore, lice se manje sjaji pod make upom i sam make up dulje traje. Upravo zato uloži u dobar anti-age serum za lice i hidratantnu kremu za lice sa zaštitnim faktorom te radi tjedne pilinge i maske.

2. Ne pretjeruju s puderom

Najlakše je uzeti puder s jakom pokrivnosti i natrackati ga na lice. Lijepa podloga nije maska, već lice sa skrivenim nepravilnostima ispod kojega se vidi koža. To ćeš postići da nabaviš puder sa srednjom pokrivnosti i nanosiš ga malo po malo, nadograđujući samo na mjestima gdje ti više treba.

3. Pomno urede obrve

To znači da imaju kozmetičarku kojoj sasvim vjeruju i koja ima uvijek napravi savršene obrve ili su se ispraksirale u čupkanju savršeno oblikovanih obrva. Obrve popunjavaju lagano sjenilom ili crtaju dlačice ultra tankim olovkama, i izbjegavaju popularne Instagram obrve jer su one uživo suviše umjetne. Pronađi nekoga tko će tvoje obrve dovesti u red jer su one zaista okvir lica i napravit će neusporedivu razliku.

4. Blendanje im je srednje ime

Make up stručnjakinje znaju da dobar look leži u puno blendanja – stapanje rumenila, sjenila, highlightera, bronzera… Usavršit ćeš ga sitnim kružnim pokretima i s puno strpljenja, ali rezultat će biti znatno bolji.

5. Znaju da je eyeliner problematičan

Iako na make up tutorijalima izgleda kao da svi tuš izvlače iz jednoga poteza, i najbolji znaju da je to najkompliciraniji korak. Bitno je provesti puno vremena ispred zrcala kako bi donekle usavršila gdje povući crtu – i vjeruj nam, imat ćeš dane kada si super ispraksirana, ali i one kada se to mačkasto oko naprosto neće dogoditi!

6. Nikad ne izlaze bez ruža u torbici

Ruž je komad make upa koji će se kad tad skinuti, sve da odbijaš jesti i piti cijeli dan (hej, ne budi luda!). Upravo zato, one ruž imaju u torbici gdje god da idu, piše 24sata.hr. Čak i nekoliko ruževa, žele li promijeniti boju tijekom dana. Dobro je ruž uvijek imati pri ruci jer kad se osjećaš užasno, malo crvenog ruža ti može skroz promijeniti dan – provjereno.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.