Šest osoba ozlijeđeno, a od toga dvije teže, u prometnoj nesreći na cesti Imotski-Posušje

U nedjelju poslijepodne oko 17:10 sati dogodila se teška prometna nesreća u Imotskom, svega dvjesto metara od glavnog ulaza u grad s Imotske zaobilaznice na državnoj prometnici, i to dijelu između Vinjana Gornjih i Glavine Donje.

U nesreći su sudjelovala četiri automobila bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka. Dvije osobe zadobile su teške povrede, a četvero sudionika u toj nesreći lakše tjelesne ozljede. Jedna od teže ozlijeđenih osoba prebačena je u bolnicu u Mostar, a druga u KBC Split. Prije toga zbrinuti su u imotskom Domu zdravlja.

Kako Slobodna Dalmacija doznaje iz glasnogovorništva Policijske uprave Splitsko dalmatinske, nesreća se dogodila kada je vozač VW Golfa II (2000. godište) u opasnoj krivini neprilagođavajući brzinu izgubio kontrolu nad vozilom te prešao na suprotni kolnički trak.

U tom trenutku iz suprotnog pravca nailazi Toyota i dolazi do sudara. Toyota je odbačena unatrag i na nju udara VW Golf koji se kretao iza nje. Iza Golfa nailazi i jedan VW Passat koji se također zabija u Golfa. U cijelom sudaru, dvoje je teže ozlijeđenih, a četvero lakše.

Dvoje teže ozlijeđeni su vozač (20 godina) i putnik (20 godina) u Golfu II. Kako se doznalo u večernjim satima, dvoje teško ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti.

Očevid na mjestu nesreće obavili su djelatnici Postaje granične policije Imotski, a promet na dijelu prometnice Vinjani Gornji-Glavina bio je preusmjeravan na druge pravce. Državna prometnica je opet otvorena za promet oko 19:15 sati.

(www.jabuka.tv)