Šest navika koje ubrzavaju starenje kože

Do određenog dana, koji je različit za svaku od nas, nezamislivo nam je da ćemo ikada imati bore, crtice ili mrlje od sunčevih zraka na licu.

S vremenom ipak dolazi do svega navedeno, što je normalno i prirodno, ali većina nas ipak želi znati što napraviti kako bi se proces starenja usporio. Upravo zato je važno znati koje su to stvari koje našoj koži dodaju godine, iako to na prvu ne bismo pomislili.

Ekipa POPsugara stoga je razgovarala s dermatologinjom Debrom Jaliman, koja im je pojasnila koje su to točno stvari koje našoj koži dodaju godine, a da mi toga možda i nismo svjesne.

Vaša prehrana

Doktorica je poručila kako konzumacija prevelikih količina šećera može s vremenom imati negativne posljedice na našu kožu.

Previše alkohola

Ako ste dosta vremena ovog ljeta provele ispijajući koktele, možda je vrijeme da razmisliti o izboru omiljenog pića na plaži. “Alkohol dehidrira kožu i proširuju krvne žile u koži, zbog čega dolazi do crvenila kože”, rekla je doktorica i poručila kako dehidrirana koža brže stari.

Vaš jastuk

Stanice kože obnavljaju se preko noći pa je stoga važno i na kakvom jastuku spavate. Doktorica je preporučila spavanje na satenskim jastučnicama.

Sunčanje

Ovo biste već trebale znati, ali nikada ne škodi ponoviti informaciju da je korištenje zaštitnog faktora jako važno.

Šteta od sunčevih zraka je kumulativna. Čak i 10 minuta dnevno tijekom cijelog života može napraviti veliku štetu koži i značajno je postarati, rekla je doktorica.

Pušenje

Cigarete smanjuju opskrbu kože krvlju što dovodi do stvaranja bora na koži, pojasnila je doktorica Jaliman., piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.