Senzacija u Dalmaciji: More na plaži u Vodicama toplije i do deset stupnjeva

Tijekom proteklih zimskih mjeseci građevinski strojevi u Vodicama nisu mirovali, a neće stati sve do početka glavne turističke sezone. U sklopu projekta kanalizacijskoga sustava vrijednoga 150 milijuna kuna, u tijeku su radovi na izgradnji biopročistača na predjelu Seline, a istodobno su pri završetku radovi “teški” 80 milijuna kuna na vodičkoj obilaznici koja će biti puštena u promet sredinom svibnja. Oba ova projekta financiraju se najvećim dijelom nepovratnim sredstvima iz fondova Europske unije.

Uz to, primiču se kraju i radovi na još jednom kapitalnom projektu, a riječ je o rekonstrukciji 4000 četvornih metara kopnenoga i morskoga dijela istočne gradske plaže Vrulje. Projekt je vrijedan devet milijuna kuna, a financira se iz proračuna grada Vodica, dok ga s nepovratnih milijun kuna sufinancira Ministarstvo turizma iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture.

– Obavljenim radovima plaža je sada koncipirana na sustavu zatvorene lagune i bazena u kojima će temperatura mora biti i do deset stupnjeva viša u odnosu na ostale plaže u neposrednoj blizini. Na taj način omogućit će se znatno produženje kupališne sezone, od ranoga proljeća do kasne jeseni. Inače, svi elementi koji su se koristili u uređenju plaže mogu se reciklirati i modularno izmjestiti te nadograđivati, ovisno o budućim potrebama i zahtjevima destinacije – kazala je za Slobodnu Dalmaciju vodička gradonačelnica i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, dodajući kako će plaža Vrulje biti spremna za prihvat kupača do 1. lipnja ove godine.

Osim tipičnih plažnih sadržaja, ovom rekonstrukcijom Vrulje će dobiti i svojevrsni polivalentni “štih” jer će se taj prostor u noćnim satima koristiti kao pozornica i galerija na kojima će se nuditi raznovrsni kulturno-umjetnički i glazbeni sadržaji, piše Slobodna Dalmacija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.