Senka Nožica ruši udruženi zločinački pothvat: HVO je pomagao Armiju RBiH!

Odvjetnica Senka Nožica, članica tima obrane Bruna Stojića, ministra obrane HRHB u utorak je na popodnevnoj Žalbenoj raspravi u predmetu Prlić i ostali, kazala da HVO u zapadnom Mostaru nije prisilno otimao stanove u vlasništvu muslimana.

“Tužitelj nam je danas pokazao dokument koji se navodno odnosi na činjenicu da su pripadnici HVO-a otimali muslimanske stanove i dodjeljivali ih drugim pripadnicima te vojske. Ta uredba HVO-a postoji, a identičnu takvu uredbu donijela je i Armija BiH jer je riječ o uredbi kojom se definira privremeno korištenje napuštenih stanova”, kazala je Nožica.

Dodaje i kako su sve osobe koje su napustile te stanove, koje je HVO kasnije uzeo, bile srpske nacionalnosti, neki od njih i pripadnici VRS-a, a da je među njima samo jedno muslimansko ime i prezime, koje je Mostar, kao javna osoba, napustilo zbog potpuno drugih razloga, prenosi Dnevnik.ba.

Nožica je u repliciranju haaškom tužiteljstvu kazala kako je HVO pomagao Armiju BiH i da ta činjenica u cijelosti negira tezu o udruženom zločinačkom pothvatu.

“HVO je neprestano pomagao Armiju BiH. Ogromna količina oružja poslana je iz logističke baze u Grudama, u 13 kamiona, od čega je bilo sedam šlepera s prikolicama. Ta činjenica negira tvrdnju da je udruženi zločinački pothvat uopće postojao i da je počeo 15. siječnja u Uskoplju”, rekla je Nožica.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • Ako je ovo istina što iznosi poznata i uvažena odvjetnica Senka Nožica a mislim da jeste onda hrvati Središnje Bosne trebaju tužiti Armiju BiH-ne i HVO-ne,političare u Hercegovini za udruženi zločinački poduhvat protiv njih,,hrvata,, u Središnjoj Bosni.Biti u opkruženju sa svih strana od pripadnika Armije BiH-ne koji te napadaju svaki dan u vrijeme tih nesretnih sukoba a ,,naši,,hrvati,politika iz Gruda Hercegovine,RH-ke im prodaju,dostavljaju oružje i streljivo kojim se ubija,ranjava i progoni njihov narod,hrvati,katolici.Ne možež da povjeruješ u ove ,,prljave igre,,tjekom rata,jedni ginuli dok su branili svoj dom,ognjište,obitelj drugi se bogatili.Biznis cvjetao od naoružanja,goriva,prehrane,namirnica za život,cigara,alkohola itd… Jadan smo mi narod sa ovakvom prošlošću a i danas nije ništa bolje. Žali bože ljutskih života,patnji,stradalih,prognanih itd. Za neke je očito ovaj rat bio zabava,za neke utakmica za neke gladijatorska arena,za neke politička igra,biznis a za ove stradale tuga i bol koju i danas žive….Politika hrvata u RH-oj,BiH-ni,stav Crkve vazda su se razlikovali ovisno tko je na vlasti..Koncezusa,jasne politike,nacionalne svijesti nikada nije bilo pa ni danas dan.Zato smo tako ranjivi,nejaki zato nas bošnjaci tlače i ovo nam rade od 1992 god, do danas.,Za srbe znamo što su nam napravili,tu smo crtu podvukli,poravnali neke račune..Bošnjačka politika je radikalnija danas prema hrvatima u Federaciji nego u periodu 1992-1994 god. u vrijeme sukoba…

  • Morate se zajedno drzat u Bosni Hrvat i Hercegovini ,normalno da je teze u Bosni ali nebi se reklo da niste jedni druge zaboravili .
    Sto se armija podmuklo spremala to niko nije ni znao ,zato nemojte jedni druge optuzivat tako vas jedne protiv drugi zavadaju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.