Šeks u Mostaru: Tuđman i Milošević nisu dijelili BiH

Predstavljanje knjige hrvatskog političara Vladimira Šeksa pod nazivom “1991. – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”, upriličeno je u srijedu navečer u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Osnovna tema knjige, prema Šeksovim riječima, je obračun s krivotvoriteljima novije povijesti, povijesti Hrvatske, Bosne i Hercegovine i preostalog dijela Jugoslavije.

”Memoari su nastali iz potrebe ukazivanja na povijest, koja se u posljednje vrijeme krivo prikazuje”, kazao je Šeks, dodavši kako se knjigom razbijaju dvije teze na temelju činjenica i dokumenata koji do sada nisu izašli u javnost

”Ovo je moj obračun s kovačima neistina. Najgnusnija krivotvorina je ta da su Tuđman i Milošević kao ortaci podijelili BiH i time fingirali rat, odnosno da na Hrvatsku nije izvršena agresija JNA, a na Bosnu i Hercegovinu agresija Srbije, nego da je to bio dogovor između dva diktatora koji su se dogovorili da trguju s tuđim teritorijem”, kazao je Šeks, prenosi Fena.

Novi nastavci Šeksovih sjećanja trebali bi biti objavljeni na proljeće. U njima će, kako je kazao, prikazati kako su tekli pokušaji rekonstrukcije Bosne i Hercegovine, ali i ukazati na važnost dogradnje Daytonskog sporazuma.

O knjizi su govorili i nekadašnji ministar pravosuđa Republike Hrvatske i saborski zastupnik Bosiljko Mišetić, bivši državni tajnik zadužen za iseljeništvo u Ministarstvu obnove, razvoja i iseljeništva RH Marin Sopta, dr. sc. Ivica Miškulin i dr. sc. Ivo Lučić s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu.

Knjiga je predstavljena u organizaciji Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Hrvatske kulturne zajednice Troplet.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Nisu djelili nego upropastili.Svi su oni u naše ime odlučili i kad ćemo ratovati,kako ćemo ratovati,skrojili nam “mir”i danas ne treba biti previše pametan i vidjeti gdje smo,na dnu dna.Za Hrvate slobodno mogu reći da su svi “Ivan bez zemlje”, Muslimani su se vratili u grozni extremizam,Srbi ponovo stvaraju mitove.Ovu zemlju svi vole po svome mjerilu a nitko je nevoli kao zemlju u kojoj ima mjesta za druge.Evo tako ja kao HVO vojnik danas vidim ulogu ovih velikih faca za ovu državu. Na ovu podlogu su se nakalemili domaći političari(paraziti,kriminalci,seoske jajare koje su sami sebi svrha i sami sebi dovoljni), a na vlasti se održavaju na glasovima jadnih ovisnika o mrvicama koje padaju sa trpeze ovih prethodnih.

Komentiraj: