Seks je najbolji u jesen

Jeste li primijetili da je u jesen nekako živahnije u spavaćoj sobi? Premda je jesen obično hladna i siva, ona doista zagrijava naš ljubavni život. Otkrit ćemo vam što stoji iza ovog fenomena.

Kako bi saznali kako godišnja doba utječu na naš libido, istraživački tim sa Sveučilišta Ludwig Maximilians u Münchenu proveo je istraživanje. Rezultat istrage prilično je iznenađujući: kako prenosi Welt.de, najbolji seks je u jesen.

I to ne samo zbog vanjskih okolnosti, nego ima i tjelesnih razloga.

Evo zašto je to tako

Čim počne mračna sezona i vani postane hladnije, automatski provodimo više vremena u svoja četiri zida. Naravno, u ugodnoj i romantičnoj atmosferi također žudimo za bliskošću.

Prema znanstvenicima, postoje i drugi razlozi zašto imamo bolji seks na jesen nego u bilo koje drugo doba godine. Naime, naša se tijela također prilagođavaju godišnjim dobima, što se može prepoznati prvenstveno po proizvodnji hormona: razina muškog testosterona dostiže svoju najveću vrijednost u jesen, a proizvodnja estrogena je također najveća u ženskom tijelu u ovom trenutku.

To dovodi do povećanja naše želje za seksom, prenosi Miss7.

Ali, zašto je tomu tako? Fenomen se može objasniti biološki: djeca koja su začeta u tom razdoblju rađaju se ljeti i, zahvaljujući velikoj količini vitamina D, imaju savršene preduvjete za jake kosti i dobar imunološki sustav. Pametno od prirode!

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.