Sefić osuđen na sedamnaest i pol godina zatvora

U Županijskom sudu Sarajevo danas je izrečena osuđujuća presuda Sanjinu Sefiću u ponovljnenom postupku. Kriv je za izazivanje prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije studentice.

Sefić je 10 ožujka 2016. izazvao prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu.

Sanjin Sefić nije doveden u sudnicu, a presuda je izrečena bez prisutnosti publike. U sudnici su bili samo sudac Igor Todorović, odvjetnik Kerim Čelik i tužiteljica Jasminka Knežević, prenosi Klix.

Za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa dobio je 16 godina, za neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći dvije godine, ali je Županijski sud u Sarajevu izrekao jedinstvenu kaznu od 17 i pol godina zatvora.

Tužiteljstvo je dokazalo da je Sefić prošao kroz crveno svjetlo očevim Golfom 6, te kako je vozio neprilagođenom brzinom kada je oborio djevojke koje su prelazile po pješačkom prijelazu dok je bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake. Selma je teškim ozljedama podlegla na mjestu nesreće, dok je Edita preminula u Klinici urgentne medicine KCUS-a.

Radi se o sudskom procesu koji traje već nekoliko godina. Prvobitno je Sefić u rujnu 2018. godine osuđen na 14 i po godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH naložio ponavljanje postupka zbog određenih povreda u samom postupku.

(www.jabuka.tv)