Sebija Izetbegović i službeno dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a dobila je otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Sebija Izetbegović, kojoj je oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, službeno je dobila otkaz na Medicinskom fakutetu u Sarajevu, saznaje portal “Avaza”.

Radni odnos

Otkaz joj je službeno uručen, prema rješenju koji je u posjedu “Avaza”, 24. travnja ove godine, a potpisali su ga rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekan Medicinskog fakulteta. Sebija Izetbegović je sa Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. prosinca 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i porodništvo.

Službeno oduzet doktorat Sebiji Izetbegović

Nije profesorica

Dr. Sebija Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Sveučilišta u Sarajevu od 29.1.2022.godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast “Ginekologija i porodništvo” na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu, navodi se u rješenju.

Može raditi kao liječnica

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske je priopćilo da je Sebija Izetbegović upisala postdiplomski studij u Zagrebu, ali da to ministarstvo nema podatke o položenim ispitima. Nakon akademskih sankcija, nastavljena je i kaznena istraga sarajevskog tužiteljstva. Tako je sarajevska policija 2. ožujka 2023. godine dostavila Tužiteljstvu Županije Sarajevo indeks Sebije Izetbegović, u skladu s naredbom Općinskog suda Sarajevo. Izetbegović, prema ranijoj odluci Senata, može nastaviti raditi kao liječnica, jer joj nije poništena specijalizacija za ginekologinju, ali ne i kao profesorica na Medicinskom fakultetu.

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.