Seat otkrio prvu električnu Cupru – Jabuka.tv

Seat otkrio prvu električnu Cupru

Elektrifikacija sportske marke vozila s duhom Barcelone započela je modelom el-Born, najavljen još u Ženevi prošle godine

U svojem sjedištu u Barceloni Seat je predstavio model koji će promijeniti percepciju električnih vozila, barem prema njihovim najavama.

Model dolazi pod njihovom markom rezerviranom za sportska vozila, i naziva se CUPRA el-Born. Izravan je nasljednik koncepta predstavljenog na lanjskom ženevskom salonu.

Iako se diči španjolskim karakterom, Seat svoju električni Cupru planira proizvoditi u tvornici krovnog Volkswagen koncerna u njemačkom gradu Zwickau, a bit će zasnovana na njihovoj poznatoj modularnoj platformi MEB. Ono što su prikazali na slikama i videu finalni je koncept, vrlo blizak proizvodnoj inačici, piše Autonet.

Obećanje Cupre el-Born jest dinamična sportska vožnja koja dokazuje da se elektrifikacija najbolje slaže s dobrim voznim performansama pa tako najavljuju ubrzanje nove Cupre od 0 do 100 km/h za samo 2,9 sekundi. MEB platforma je za potrebe ovog kompaktnog sportskog automobila nadograđena sustavom Dynamic Chassis Control Sport koji dinamično prilagođava ovjes i šasiju sportskoj vožnji i trenutačnim uvjetima na cesti.

Autonomija Cupre el-Born trebala bi biti oko 500 kilometara s jednim punjenjem baterija kapaciteta 77 kWh. Punjenje će se obavljati na brzim punjačima – za 260 kilometara dodatnog dosega bit će potrebno oko 30 minuta punjenja.

Nova Cupra na tržište stiže tijekom sljedeće godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.