SDP opet vidi treći entitet

”Takozvani mehanizam koordinacije skrojen u vrhu HDZ i SNSD, a prihvaćen od strane SDA, uvod je u rekonstrukciju Bosne i Hercegovine po želji Dragana Čovića i Milorada Dodika”, naveo je SDP reagiravši na usvojeni mehanizam koordinacije.

SDP tvrdi kako je uvođenje županija i entiteta kao ravnopravnih u ovom procesu bh. institucijama ”razvaljivanje i slabljenje BiH i dodatno usporavanje europskog puta, kao i uvod u ustavne promjene”.

”Politička naivnost SDA i želja za ostankom u vlasti na ovom primjeru doživjela je vrhunac kroz njegovo odobravanje, što će, u konačnici, kreirati sustav u kojem će svaka županija moći blokirati europski put i što je, ništa drugo, do stvaranje HDZ-ovog trećeg entiteta”, navodi se u priopćenju SDP-a.

Stranka tvrdi kako, umjesto mehanizma koordinacije, aktualne vlasti nude ”mehanizam dezintegracije i ucjene države, kojim će županije ucjenjivati ostale, čime se u startu osporava svaka mogućnost dogovora”, prenosi Bljesak.info.

”Sada je u potpunosti jasno da su SNSD, HDZ i SDA čekali da Socijaldemokratska partija BiH ne bude u vlasti, kako bi ponovo vratili prijedlog koji, dok smo bili u Vijeću ministara i Vladi FBiH, nikada nismo htjeli prihvatiti. U ovom procesu je očita i licemjernost predstavnika međunarodne zajednice, koja se ranije oštro protivila ovakvom modelu, a sada prihvaćanjem istog podržava podjele unutar zemlje i dalju dezintegraciju”, navodi SDP u priopćenju u kojem je pozvao izvršnu vlast na svim razinama, a posebno Vijeće ministara BiH, da ne dozvoli evidentno kršenje Ustava BiH ”jer je vanjska politika, u što spadaju i pregovori sa EU, isključiva nadležnost države”.

”SDP BiH će zajedno sa svima onima koji žele dobro Bosni i Hercegovini učiniti sve da ih spriječi u blokadi i razvaljivanju naše domovine”, stopji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: