SDA proglasila pobjedu svog kandidata na izborima u Travniku

Stranka demokratske akcije (SDA) proglasila je pobjedu svoga kandidata, Kenana Dautovića, na nedjeljnim prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Tahir Lendo objavio je u nedjelju navečer da je Dautović u izbornoj utrci pobijedio Harisa Kanižu, kojeg je kandidirala koalicija “Naša travnička priča” koju čine Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Narod i Pravda i Naša stranka.

Travnik je dobio još jednom načelnika iz SDA i on će, ako Bog da, biti načelnik svih građana ovog našeg prelijepog grada, kazao je Lendo.

Na prijevremene izbore za načelnika općine Travnik u nedjelju je izašlo 12.827 građana, odnosno 27,3 posto registriranih birača, javlja Fena.

Ukupno 47.782 registrirana birača imala su priliku birati između dva kandidata za općinskog načelnika.

Odluka Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH o ponavljanju načelničkih izbora u Travniku donesena je nakon što je na sam dan održavanja lokalnih izbora u BiH, 15. studenoga prošle godine, preminuo kandidat Mirsad Peco, koji je dobio najviše glasova birača.

Podsjetimo, HDZ BiH bojkotirao je ponovljene izbore za načelnika Travnika.

Odluka našeg općinskog odbora je da ne sudjelujemo na izborima i da to bude bojkot ovog izbornog procesa. Ovo je svojevrstan odgovor na cjelokupnu situaciju, na sve ono što se događalo na sam izborni dan i poruke koje su se slale kako se ne smije dopustiti da Hrvat bude načelnik Travnika, rekao je predsjednik HDZ-a u Travniku Bojan Domić.

HDZ BiH smatra da je nakon smrti pobjednika na mjesto načelnik trebao biti imenovan drugoplasirani, kandidat HDZ-a Goran Pejaković.

Zatvorena birališta: U Travniku glasovalo 27,3 posto birača, u Foči 65,4 posto

(www.jabuka.tv | Foto: Oslobođenje)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.