SDA postavio zahtjev HDZ-u: Prvo Vlada FBiH, pa onda izmjene Izbornog zakona

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, susreo se s novinarima nakon današnjeg sastanka u Sarajevu s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, s kojim je razgovarao o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Sastanak je održan u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a lider SDA je naglasio da nema dogovora SDA i HDZ BiH i da neće biti nastavka razgovora.

SDA će inzistirati na dosljednoj primjeni Ustava BiH. Bolje je sve odložiti dok se ne završe izbori. Bilo kakvo rješenje koje ponudimo bit će napadnuto od strane drugih stranaka. Čemu izbori, ako nećemo implementirati rezultate izbora, rekao je Izetbegović te naglasio da “nema izmjena Izbornog zakona dok se ne formira Vlada FBiH, ali i ispoštuju odluke Ustavnog suda”, piše Radio Sarajevo.

Izetbegović je komentirao i posjetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Hrvatskoj.

Džaferović Zagrebu zaprijetio “posljedicama” zbog Dodika

Politika koju Dodik primjenjuje je politika destibilizacije. Dosta je i vrijeđanja Hrvata i Bošnjaka, koje je nedavno nazvao ustašama i balijama. Hrvatska i BiH su trebale razmijeniti posjete. Milanović je pozvan da dođe u BiH. To što je pozvan Dodik, a zaobiđen Džaferović je loša poruka. Vidjet ćemo kakvi će zaključci biti sa sastanaka i onda ćemo reagirati, podvukao je Izetbegović.

DODIK U ZAGREBU KAO TRIJUMF HRVATSKO-SRPSKOG POMIRENJAPosjetom Zagrebu, i prijemu kod predsjednika i premijera…

Posted by Tvrtko Milović on Wednesday, 16 September 2020

Podsjetimo, pregovori o izmjenama tog zakona dio su paketa kojeg su Čović i Izetbegović dogovorili u lipnju, kada su potpisima potvrdili dogovor o novim pravilima prema kojima bi se nakon punih 12 godina trebali održati izbori u Mostaru.

Izetbegović je prije dva dana izjavio da ne očekuje da će biti nekih posebnih pomaka, dok je Čović ranije izjavio da je za izmjene izbornog zakona.

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.