SDA: Baralija je izdala Mostarce i okaljala Armiju – Jabuka.tv

SDA: Baralija je izdala Mostarce i okaljala Armiju

Nikakvi spinovi, naročito oni loši kojima se služi Irma Baralija, ne mogu sakriti činjenicu da je izdala Mostarce, a Mostar isporučila HDZ-u BiH, priopćio je Gradski odbor SDA Mostar.

Mostarska SDA tvrdi kako vijećnici Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara ne pomažu ni tvrdnje o navodnom dogovoru SDA i HDZ-a o “Izbornom zakonu po Čovićevoj mjeri”.

Pravdanje izdaje takvim izgovorima mogla je iznositi prije nego što je svojim glasovima Naša stranka poklonila gradonačelničku poziciju HDZ-u. Od velike joj pomoći nije ni tvrdnja da je svojom izdajom željela spriječiti jačanje HDZ-ove pozicije za pregovaračkim stolom u pregovorima o Izbornom zakonu, istom onom zakonu na čiju je izmjenu pozivala jer on, kako je kazala, izaziva argumentirano nezadovoljstvo HDZ-a i njihovih glasača.

Umjesto loših izgovora, Baralija bi Mostarcima trebala ponuditi smisleno objašnjenje zašto je zaista Mostar predala u ruke HDZ-u, odnosno onima koji su odgovorni za kako kaže “kriminal” kojeg pokušava fakturirati SDA-u. Pozivamo je da kao vijećnik u Gradskom vijeću Mostara ispita sve nezakonite radnje koje su po njenim tvrdnjama bile u proteklom periodu jer po Statutu Grada Mostara ima pravo pristupu svim informacijama i aktima Gradske uprave, navodi mostarska SDA.

Stranka navodi kako je Baralija dužna objasniti zašto čistoću borbe Armije Republike BiH u obrani Mostara naziva “mitom” i izjednačava je s karakterom borbe koju je Haaški sud označio kao udruženi zločinački poduhvat.

Oni koji danas čuvaju tekovine časne obrane i oni koji čuvaju tekovine UZP-a nisu “kulturološki u pet deka”, kako to Baralija tvrdi, već se radi o civilizacijskoj razlici. Ona je suzdržanošću dala podršku ovoj drugoj strani, “pet deka” odgovornijoj za to što Mostar danas nije grad kakav je trebao biti i kakav Mostarci zaslužuju. Dužna je objasniti Mostarcima zašto je tražila prekid sjednice Gradskog vijeća radi dodatnih konsultacija nakon njihovog prijedloga o rotaciji gradonačelnika. Da li je izvršila dodatne konzultacije, i s kim? S Koalicijom za Mostar sigurno nije, možda s HDZ-om. Da li je za vikend dodatno poskupila cijena glasa za gradonačelnika?, naveo je Gradski odbor SDA Mostar.

SDA: Naša stranka isporučila je Mostar HDZ-u

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


22 komentara

 • Gospodo iz SDA ona nije vise malo mace, ocisu joj se otvorile i vidi sta sve vi radite sa Hrvatima u BiH, uostalom, glasati ili neglasati je demokratsko pravo svakog covjeka. Vidite kako vi birate clana predsjednistva i sto god vama odgovara – to je demokratski i dobro. Kada udjete u WC vama uvije smrdi od onog drugoga a vase kake – nikada, to je vas moto!

   • Čuj to. Bio netko uhljeb ili ne činjenica je da s muslimanima NEMA dogovora jer ga oni ne žele. Niti nas priznaju za narod pa čak ni za ljude. Sve što njih zanima jeste da nam oduzmu sva kolektivna prava. Nakon toga i pojedinačna. A HDZ sa svojom jadnom i popustljivom politikom ih samo ohrabruje.

   • E moj Siroki, ni Hdz-ov ni komunjarin, Bog me spremi u pecalbu, hvala mu i tu nemoram slusati tvoje prljve kritike niti analize i kritike SDA, niotkog nisam ovisan, hvala Bogu; a reci svoje misljenje nije grijeh. Sva sreca ne na nacin kao ti.

 • SDA je izazvala rat u Mostaru i još nisu shvatili da postoji nešto što se zove DEMOKRACIJA (ili ako hoćete DEMOKRATIJA).

 • Irma je junak ovih izbora jer da nije nje bilo ko zna kad bi se izbori u Mostaru održali. To neće niko javno da kaže da je ona samo inicijativno u Strasburu izborila da se izbori održe. Ona je isto tako prije izbora obećala da neće podržati nikakvu nacionalnu stranku odnosno da će suzdržana ostati. Kako rekla tako i učinila. Svaka joj čast.

  • Ostala je dosljedna, to je istina. Istina je i da je najzaslužnija za održavanje izbora u Mostaru. I sada je razapinju GRADŽANI što je ” isporučila Draganu Čoviću” Mostar, a ona Bakiru odgovara da je on davno” isporučio Mostar Draganu Čoviću” i “izdao” Mostar. Ona je možda bolja osoba ( sigurno bolja) od Izmetbega ali politika je ista. Njima u Sarajevu je hrvatski narod i njegova ustavna prava jednako ” isporučivanje Draganu Čoviću…ovo ono. Dragan će otići. HDZ će isto otići, samo pitanje je hoće li ostati od naših prava išta?! Samo blokade do potpune ravnopravnosti. Ili to ili bolje da nas nema.

 • TZ armija bih branila mostar,kako ovi TZ muslimani lažu,davno su njhovi preci izdali svoj narod i postali muslimani i šta očekivati od takvih

 • Hitlerovi nacisti iz trideetih godina prošlog stoljeća su prema SDA pravi mali anđeli. Dosta da je na čelu te stranke stajao ratni zločinac, kriminalac i izdajica BiH (prije svega izdajica muslimana), lažljivac i prilivoda Alija Izetbegović.

 • Gledam danas u sirokom neki decki
  Mjenjaju kucne brojeve u ulici
  Svijetlo plave mjenjaju za tamnije
  Sjetio sam se Mostara 1992 kada su mozgovi sve svoje i tudje kuce obiljezili svijetlo plavim znakom ABiH
  Tako su i srbi sezdestih godina po Gorancima bojili krovove u plavo
  Da ih jna avijacija ne pogodi kada bude trala hrvate
  Casni ljudi

 • Naravno da je Armija BiH-a mit!
  Pa muslimani su ostali na lijevoj obali Mostara isključivo zaslugom političkog Zagreba !!
  Zagreb nije dao iz tko zna kojih razloga da Mostar bude HRVATSKI u svakom smislu riječi.
  A bez obzira na poštenu borbu vidjeli ste kako je prošla ekipa Herceg BOSNE U Hagu ,a Praljak se ubio !Isti oni Praljak koji je muslimanima propuštao konvoje!
  Jer u dva navrata je dio Mostara koji je bio pod muslimanima.bio prazan.
  Muslimani su se izvlačili na Jasenjane prema Prenju . Most Begovića je bio srušen
  Tko je ratovao zna tko nije nek istražuje ako hoće !

 • Irma i Ćavar neka vas bog blagoslovi i sve vam u životu najbolje dadne vama i vašoj porodici.Svaka Čast,zna se naš Mostar.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.