Schmidt poručio kako ne postoji opasnost od nasilja u BiH

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt govorio je o aktualnim događanjima u našoj zemlji među kojima se najviše ističu konstantne “prijetnje” Milorada Dodika o odcjepljenju entiteta RS.

Situacija je vrlo jasna, Bosna i Hercegovina kao država je jedini subjekt prema međunarodnom pravu. Bosna i Hercegovina je država koju nisu osnovali entiteti, BiH je država koja je nasljednica Republike Bosne i Hercegovine, a Republika BiH je država koja ima višestoljetnu povijest.

To je multietnička država. BiH je odgovor na mir, nakon svih onih strašnih događanja koje smo imali ovdje tijekom ’90-ih godina, kazao je Schmidt u intervjuu za glasilo Islamske zajednice Preporod.

Upozorio je kako Europska unija i SAD imaju ‘alate’ za sprječavanje raspada Bosne i Hercegovine.

Ocijenio je kako u Bosni i Hercegovini ne postoji opasnost od nasilja i ugrožavanja mira upozoravajući međutim da postoje stalne prijetnje političkome miru zbog poteza dužnosnika Republike Srpske.

Mir u onom smislu na koji se gleda kao na mir nepostojanja nasilja i neke vojne opasnosti, mir nije ugrožen, rekao je Schmidt.

Na izjave čelnika Republike Srpske njemački političar na čelu međunarodne uprave jasno je poručio: Oni koji govore o raspadu trebaju biti svjesni da za takvu priču u Daytonu ne postoje nikakvi temelji, dakle, ne postoji nikakva osnova.

Schmidt “tepao” Dodiku i pozvao na razumnije ponašanje

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/PIXSELL)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.