Schmidt: Neću dopustiti luđacima da ugroze mir u BiH

Visoki predstavnik za BiH, Christian Schmidt, kazao je u utorak kako će međunarodna zajednica odlučno spriječiti svaki pokušaj ugrožavanja mira u toj zemji, a njene političare je pozvao da odmah prekinu s blokadama i osiguraju funkcioniranje države.

Istaknuo je kako je put do završetka rata bio predug i odnio je previše ljudskih života što se nikada više ne smije dopustiti.

Ja sam jamac da se to neće još jednom dogoditi. Ne kažem to jer se plašim da je mir u opasnosti nego kao poruku svim onim luđacima koji misle da se mogu igrati neprikosnovenošću ljudskih života, kazao je Schmidt dodajući kako je to jedinstveno stajalište cijele međunarodne zajednice, uključujući sve države EU i NATO-a.

Poručio je svima onima koji razmišljaju o pokretanju novih sukoba da će međunarodna zajednica na to reagirati “i odmah ugušiti”.

Njemački je diplomat upozorio i kako kriza u BiH koja je nastala zbog blokada u zemlji predugo traje i ne može se više nastaviti jer cijela zemlja zbog toga trpi.

Uzdam se u Parlament i u to da je međunarodna zajednica u BiH spremna podržati konstruktivne snage, kazao je sada Schmidt.

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.