SBB: Alkoholizirani političar Komšić bi izabrao novi rat samo da ostane u fotelji

Povodom optužbi DF-a da je predsjednik SBB-a (Fahrudin Radončić) navodni izdajnik jer je u nastupu na N1, između ostaloga, rekao da treba harmonizirati bošnjačko-hrvatske odnose, prenosimo kratki komentar press centra, navodi se u priopćenju Saveza za bolju budućnost BiH.

Priopćenje SBB-a prenosimo u cijelosti.

Izdajnik je od vlasti i pića alkoholizirani političar Željko Komšić, koji bi rado izabrao novi bošnjačko-hrvatski rat i našu međunarodnu izolaciju, samo da po četvrti put ostane u fotelji člana Predsjedništva BiH u kojoj više od desetljeća sjedi bez ikakvog rezultata.

Uvredama na račun umjerenih političara koji dijalogom i čvrstom probosanskom opcijom, uz pomoć međunarodne zajednice, pokušavaju sačuvati Bosnu i Hercegovinu, ali i Bošnjake kao konstruktivan politički i pregovarački faktor, Željko Komšić otkriva lice sebičnjaka, koji bi da određuje mjeru patriotizma u skladu s očuvanjem svojih karijerističkih privilegija.

Na kraju, Komšićev pokušaj da spriječi i zaustavi najavljene sastanke, smatramo podlom namjerom i pokušajem konfrontiranja Bošnjaka s najjačim centrima moći u svijetu, na način da bošnjački lideri ne žele bilo kakav razgovor.

Washington i Bruxelles ulažu velike napore na iznalaženju optimalnih rješenja u korist svih građana Bosne i Hercegovine i Bošnjaci zbog Komšića neće biti izvan te priče i dozvoliti da drugi, pa i Komšić, odlučuju bez ili u ime njih, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.