Savjeti za uzgoj i njegu orhideja – Jabuka.tv

Savjeti za uzgoj i njegu orhideja

Orhideje najbolje uspijevaju na osvjetljenim mjestima, gdje ima mnogo dnevnog svjetla, ali malo izravnog sunca. Zimi je potrebno pripaziti na temperaturu i vlagu u prostoriji, a listovi nikako ne smiju dodirivati staklo prozora, zbog mogućnosti pojave smeđih mrlja.

Zalijevanje se obavlja jednom tjedno, odstajalom vodom. Višak vode je obavezno odliti iz podloške. Umjesto uobičajnog zalijevanja, orhideje se mogu potopiti, na način da se ostave u vodu 2-3 minute, kako bi se supstrat dobro natopio. Nakon toga ih je potrebno ostaviti da se ocijede.

Tijekom cvatnje prihranjivanje se obavlja svaka dva do četiri tjedna, namjenskim Green Garden tekućim gnojivima za orhideje. Kod prihranjivanje se treba pridržavati propisanih doza, iz razloga što su orhideje osjetljive na prekomjernu i nekontroliranu gnojidbu.

Green Garden tekuće gnojivo za orhideje

Presađivanje se obavlja svako druge godine, koristeći namjenski supstrat za orhideje. Prije presađivanja u novi, s korijenja je potrebno otresti postojeći stari supstrat. Tada je ujedno potrebno odstraniti i propale dijelove korijena. Presađivanje se obavlja od početka proljeća pa sve do sredine ljeta.

Za sve ostale informacije vezane za uzgoj i njegu orhideja kontaktirajte našu Agro podršku na broj 039/700-000.

(www.jabuka.tv)