Savjeti uz koje će vam rublje nakon pranja uvijek mirisati

Vjerojatno vam se svima barem jednom dogodilo da nakon što izvadite rublje iz perilice, ono ne miriše baš onako čisto i svježe kako ste se nadali.

Ukoliko želite da vam bude čisto i mirišljavo, nije dovoljno samo odjeću ubaciti u perilicu. Ipak, postoji način kako spriječiti neželjene efekte kada je riječ o pranju rublja.

Opremu za vježbanje najbolje je prati u hladnoj vodi, ali tako što ćete staviti pola doze deterdženta za rublje, uz jednu šalicu octa, to će eliminirati sve neugodne mirise.

U ovom slučaju, nije poželjno dodavati omekšivače i osvježivače za rublje. Traperice je najbolje prati nekim blažim deterdžentom, u hladnoj vodi, odnosno na nekom “blažem” programu u perilici za rublje.

Pamučno donje rublje perite na najvišoj temperaturi, zajedno s ručnicima i drugim svijetlim, pamučnim stvarima. Kada perete rublje od osjetljivijih materijala, preporučuje se da ga perete na programu za osjetljivu odjeću, blažim deterdžentom.

Košulje prije pranja obavezno raskopčajte i perite ih u skladu s onim kako je označeno na etiketi, što ovisi od materijala. Vunene stvari perite na programu za vunu ako ga vaša perilica ima ili na programu za osjetljive stvari. U tom slučaju koristite blaži deterdžent, piša Azra.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.