Savjeti jedne mame kako da si olakšate život

Ona je podijelila svoje savjete u Facebook grupu ‘Mama’s Who Organize, Clean, Cook, Chat’, u želji da pomogne i drugim roditeljima. Započela je objašnjavanjem kako joj je svakodnevni život bio ‘jako težak’ kad su joj djeca bila jako malena.

Bila sam fizički, mentalno i emocionalno iscrpljena, prisjetila se ova mama Anna.

Anna kaže da je pokušala nekoliko različitih stvari kako bi si olakšala život, što je uključivalo praćenje neke rutine čišćenja gdje je obavljala određene poslove određene dane. Ali ni to nije pomoglo.

Očajnički sam željela postići osjećaj ravnoteže u svom životu. Da biste to postigli morate imati vremena i za sebe i za djecu i za dom, napisala je.

Zato je smislila vodič koji joj je pomogao da joj život ‘teče’ i omogućio joj da pronađe slobodnog vremena u danu. Jedan od njezinih najzanimljivijih prijedloga je da svakom djetetu posvetite 15 do 20 minuta nasamo u danu. Ona kaže da nije bitno koliko vremena imate nego kako ga iskoristite.

Isključivanjem svih distrakcija kao što je mobitel i davanjem do znanja vašoj djeci da želite provesti neko vrijeme s njima, da želite više biti povezani, oni će se bolje osjećati i tako će vas zapravo i manje gnjaviti jer će znati da ste prisutni. ‘Najavite’ posebno vrijeme i jednostavno se družite, bez ometanja i radite ono što oni žele raditil, kaže.

Ona potiče roditelje da samo jednom u danu operu posuđe i napune mašinu za pranje, da ujutro naprave doručak i pripreme kutiju zdravih grickalica za djecu i sebe, tako da ne moraju razmišljati o hrani dok ne dođe vrijeme za večeru, iziđu iz kuće i naprave pauzu za sebe radeći nešto što vas odmara kao što je gledanje televizije ili listanje časopisa.

Kad pojednostavite svoj svijet, osjećate se smirenije i sigurnije, a to će imati učinak na sve u kući. Za početak primijenite samo jednu ili nekoliko savjete koje vas zanimaju. Nakon što ih usvojite, pokušajte nešto drugo, savjetuje, a prenosi Mirror.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.