Sastanak predstavnika Vlade i USAID-a: ŽZH je u mnogim stvarima najbolja

Predstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke održali su u četvrtak u Širokom Brijegu sastanak s predstavnicima USAID projekta razvoja održivog turizma u BiH, izvijestio je u petak Ured Vlade ŽZH za europske integracije.

Na sastanku su sudjelovali predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ministar financija Toni Kraljević, u ime Ministarstva gospodarstva Grgo Mikulić, ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj sa suradnicima, voditelj USAID projekta razvoja održivog turizma u BiH Ibrahim Osta sa suradnicima, kao i predstavnik Američke agencije za međunarodni razvoj USAID u BiH Karl Wurster.

Ćosić je izrazio zadovoljstvo posjetom, predstavio svoje suradnike i upoznao goste s projektima koji su u tijeku u području turizma, kao i onima koji se planiraju realizirati u budućnosti. Dodao je da se nada da su prilikom obilaska turističkih atrakcija imali priliku vidjeti koliki turistički potencijal ima ova županija, koji je pak još uvijek nedovoljno prepoznat i iskorišten što otvara različite mogućnosti za suradnju u projektima poput ovog.

Voditelj USAID projekta razvoja održivog turizma u BiH Ibrahim Osta zahvalio je na pozivu u posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj te istaknuo da je ovo prva županija koju je posjetio i prvi premijer kojeg je upoznao i izrazio oduševljenje turističkim potencijalom koje ova županija ima, osobito vodopadom Kravica u Ljubuškom koji je i sam posjetio nekoliko puta.

Osta je prezentirao projekt koji provode u Bosni i Hercegovini u području turizma koji ima za cilj poticanje općeg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promoviranje društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu BiH. Projekt će podržati sektor turizma Bosne i Hercegovine u cilju oporavka od negativnih utjecaja pandemije Covid-19 kao i daljeg pozicioniranja na putanji snažnog rasta ka održivoj ekonomiji turizma.

Nadalje, projektne aktivnosti će biti usmjerene ka proširenju autohtone poljoprivredne proizvodnje i srodnih izvoznih tržišta, uz istovremeno očuvanje kulturnih i prirodnih dobara.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj i ministar financija ŽZH Toni Kraljević su također izrazili zadovoljstvo posjetom te istaknuli da su prepoznali ovaj projekt kao mogućnost za suradnju, ne samo u području turizma, nego i drugim područjima koje Američka agencija za međunarodni razvoj USAID provodi u Bosni i Hercegovini.

Dodali su da je Županija Zapadnohercegovačka u mnogim stvarima najbolja tako da se nadaju da će oni to prepoznati i da će ovaj sastanak biti početak jedne uspješne zajedničke suradnje.

Predsjednik Vlade ŽZH je izrazio zahvalnost gostima na posjeti Županiji Zapadnohercegovačkoj, nakon čega je nastavljen daljnji obilazak turističkih atrakcija u Županiji Zapadnohercegovačkoj, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)9 komentara

  • Kad je netko najbolji onda se to vidi na svakom koraku. Kad se netko hvali kazemo da je hvalisavac. Prije bi rekao, sto se zupanije tice, da je ovo drugo istina ali eto ponavljaj i ponavljaj i netko i.povjeruje ko sta jadni Srbi misle da se oni pobjedili u Kosovskoj bitci …

    • Srpski najveći uspjeh je, da im je pošlo za rukom, upregnit hrvatske komuniste da uništavaju vlastiti narod. Evo već ravno 100 godina.

  • Veceras oko 22 sata neki kreten,ubojica, je naletio preko 150 na sat kod Feala, upravo izlazili radnici, neki su cekali djecu sa druge smjene, umalo ih nije pokupio. Strava. Policija neka pogleda kamere kod Feala i vidi koja je to budala, oduzeti mu vozacku za navijek. UBOJICO, UDRI U ZID SAM I TO STO PRIJE. KOLIKE SI LJUDE MOGAO POKUPITI U SEKUNDI. SRAMI SE IDIOTE.

  • Ovo mogu povjerovati oni što ne izlaza iz kuće ako iziđu pa tamana da idu u kafanu vide da je sve tuga, ceste, kanalizacija, dom zdravlja imali smo turski šator, a o školama ne treba govoriti, zato kupujemo BALON

  • Ako tako vidite sve crno, tuga gdje se god okrenete, dijete Božje obratite se psihijatru zbog vjerojatnoo depresije ili sveceniku zbog teskih grijeha iz proslosti. Ne moze se imati neograniceni internet, mobitel a da ste tako siromasi, onda je vrijeme za lijecenje depresije. Mozda vam bude bolje ako pogledate video kako je Siroki izgledao sve do 1995 a i poslije toga, mozda shvatite prije odlaska psihijatru.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.