Sastali se Hercegovci i Imoćani usred Stuttgarta i odradili svinjokolju – Jabuka.tv

Sastali se Hercegovci i Imoćani usred Stuttgarta i odradili svinjokolju

Kraj studenog idealno je vrijeme za svinjokolju, a napokon se i temperatura približila nuli.

U Hercegovini su neki već završili, a ostali će u idućim danima odraditi kolinje. No to i nije neka vijest, ali je vijest da je nekoliko Hercegovaca i Imoćana usred Stuttgarta odradilo svinjokolju.

Kako su ispričali za portal Grude Online, domaće svinje su kupili na selu pored Stuttgarta. Uzeli su dvije po 200 kg, a i cijena je odlična, samo 2 eura po kilogramu. U Hercegovini se cijena žive vage kreće oko 5 KM.

Svinje su zaklane u klaonici, a ostalo je odrađeno u dvorištu stambene zgrade. Kažu da je meso odlične kvalitete, a vesela ekipa je posao odradila vrhunski. Danas će napraviti švarglu, kobasicu i otopiti mast.

Rekli su kako ne mogu oni bez svojih običaja

Kako to i kod nas bude za vrijeme svinjokolje, dio mesa odmah je završio na roštilju. Nije falilo ni domaće loze, a pivo je ipak bilo Njemačko.

Ne možemo mi ovdje bez naših običaja, završili su priču uz priložene fotografije…

(www.jabuka.tv)


18 komentara

    • Budale i uhljebi glasaju za trbonju i lopine na vlasti A posten svit po tuejem svitu stvara idilu koju su imali. Radi takvih uhljeba ratnih laznih branitelja koi iz godine u godinu biraju ove udbaske poltrone koi su na vlasti zadnjih 30 setak godina posten mladi skolovan svit po tudjem svitu pravi ugodjaj koi mu nedostaje. Ali doci ce vam kraj laznjaci uhljebi blizu ste kraja i ti ces obijat tudninu kad se ovi budu vracali.

      • baš tako..ja otišao u Stuttgart lani , već 3 posla promjenio (sa boljeg na bolji naravno) sad kad sam malo jezik pohvatao mogu di oću i šta oću, u nas ako nisi nečiji džaba ti diplome i stotine znanja

  • Neka kolju majka im jadna da su vamo platili bi mesara da ruke ne prljaju zaklali dvije svinje pa objavili da se pofale ja cetvero pa niko nista

    • ZA TEBE I TAKVE KAO TI BGM I JESAM…14 DANA ZIMOVANJE U HOTELU, 14 DANA LJETOVANJE U HOTELU, 2 PUTA GODIŠNJE SE PUTUJE TURISTIČKI PO DESETAK DANA, U HERCEGOVINI SE BUDE ISTO 15 TAK DANA OKO V.GOSPE..IMA SE ZA SVE…velika slova namjerno…e sad ti vidi konju jel ti možeš tako, il od zimovanja odeš sa ćelovstonkama na Blidinje kad očiste cestu ( a ti opet zapadneš prije Rakitna) a more vidiš kad odeš do Makarske Miškić busom par nedilja u 8 misecu, a prije toga cvrkneš grabljajući sijeno kravama pa se dole kupaš malo ili nimalo, jer ti to ustvari i ne smeta jer svakako plivat ne znaš…zadnje turističko putovanje si imao kad si išao na ekskurziju u 7 razredu osnovne škole (u srednjoj nisi ni išao )…ugl.MORONSKI UHLJEBU JEDNI VNAGO I BUDI I DALJE NA BOLOVANJU TI I TAKVI KAO TI STE VRSTA NA ODUMIRANJU

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.