Sarajevski kiseljak gradi novu tvornicu u Kreševu

Sarajevski kiseljak je otpočeo svoju najveću stratešku investiciju – gradnju nove tvornice na području Kreševa.

Preduvjet ovoj investiciji bio je potpisani Ugovor o koncesiji za mineralne vode s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanske županije, prenose Nezavisne novine.

Projekt gradnje i stavljanje u pogon nove tvornice na površini od 30.000 m² značajno će povećati proizvodne kapacitete Sarajevskog kiseljaka, te omogućiti proizvodnju negazirane prirodne mineralne vode, aromatiziranih voda i sokova.

Cjelokupna investicija u projekat tvornice Kreševo iznosi oko 20 milijuna KM. S početkom rada punionice planirano je zaposlenje 30 radnika koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama.

Ujedno, s popunjavanjem proizvodnih kapaciteta otvarat će se i nova radna mjesta.

Na pripremi ovog projekta radi se već duži niz godina, a sada smo konačno ušli i u realizaciju. S ponosom moram reći da je ovo vrlo značajan korak za Sarajevski kiseljak i vjerujem prekretnica u daljnjem razvoju kompanije. Novi proizvodi koje ćemo ponuditi će kao i svi naši dosadašnji proizvodi biti vrhunske kvalitete, stoga sam siguran da će naći put do srca naših potrošača, istakao je Tomislav Slišković, predsjednik Uprave Sarajevskog kiseljaka.

Proizvodne linije će biti pravljene po posljednjim tehnološkim trendovima u ovoj oblasti i obuhvaćat će najmoderniju proizvodnu opremu. Kao i do sada i u ovoj tvornici će se voditi proizvodni procesi uz poštovanje visokih ekoloških standarda i načela održivog razvoja. S novom tvornicom, Sarajevski kiseljak ulazi u proizvodnju nove kategorije proizvoda, negazirane prirodne mineralne vode.

Ovaj projekat je pred nas stavio nove izazove kako u proizvodnom tako i u marketinškom smislu. Cijela ekipa punom parom, ali i s velikim zadovoljstvom radi na razvoju novog brenda negazirane prirodne mineralne vode koja će zasigurno biti nešto novo u vizualnom i komunikacijskom smislu u odnosu na to na što su kupci do sada navikli. S nestrpljenjem čekamo prve boce s nove proizvodne linije koje se očekuju krajem ove godine, a tada ćemo i široj javnosti predstaviti naš novi brend, istakao je Davor Čičić, direktor Sektora prodaje, marketinga i razvoja u Sarajevskom kiseljaku.

Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni kako domaćem tako i inozemnim tržištima. Proizvodnja negazirane prirodne mineralne vode počet će ove godine, dok je početak proizvodnje aromatiziranih voda i sokova planiran za iduću godinu.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Super je to što se otvara, samo mi nije jasno tko će raditi u toj tvornici? Puk Lepeničke doline je izuzetno poduzetan, jako puno je obiteljskih gospodarstava, tako da, ako misle naći domaću radnu snagu, morat će uvesti visoka primanja djelatnicima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.