Sarajevo: Treći Dječji sajam najveći po broju posjetitelja

Prošlog vikenda završen je treći Dječji sajam u sarajevskoj Skenderiji, koji je po broju posjetitelja i izlagača bio najuspješniji do sada.

Tijekom tri dana trajanja sajam posvećen djeci do 10 godina, roditeljima i trudnicama, posjetilo je više od 30.000 posjetitelja koji su mogli uživati u raznovrsnom programu na sajamskoj pozornici i na štandovima preko 60 izlagača, koji su za ovu priliku predstavili svoje najkvalitetnije proizvode i usluge namijenjene cijeloj obitelji, a po posebnim sajamskim popustima.

Za preko 1.000 djevojčica i dječaka koji su nastupili u festivalskom dijelu Dječjeg sajma, ovo je bila sjajna prilika da pokažu svoje talente i umijeća pred mnogobrojnom publikom u dvorani Mirza Delibašić. Pozornicom su prodefilirali mališani sarajevskih vrtića na čelu s JU Djeca Sarajeva, djeca iz brojnih udruga za osobe sa posebnim potrebama, polaznici edukativnih programa, sportskih škola, talentirani mali glazbenici i pjevači, uz brojne sajamske maskote i nagradna izvlačenja.

Sajam je i ove godine obilovao brojnim iznenađenjima, poklonima, šarenilom, a mališani su tradicionalno pokazali veliko zanimanje za radionice sa službama od javnog značaja, poput policije, vatrogasaca i hitne pomoći. Posjetitelji sajma su se u velikom broju odazvali akcijama za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva doniravši krv ili materijalna sredstva brojnim humanitarnim udrugama, kojim su organizatori sajma ustupili prostor.

Treći Dječji sajam je upotpunila i njegova ovogodišnja veleposlanica Marija Hudolin, sjajno se zabavivši sa svojom veselom, mnogobrojnom obitelji, te brojni prijatelji i gosti sa svojim mališanima. Još jedanput sajam je odaslao poruku zajedništva i ukazao na važnost kvalitetno provedenog vremena s djecom, te njihovog pravilnog rasta i razvoja.

Kao što je na samom otvaranju istaknuo predsjednik Vlade Županije Sarajevo Elmedin Konković, Dječji sajam je manifestacija koja je nedostajala gradu Sarajevu i sasvim sigurno pretendira postati jedan od festivala po kojem je grad Sarajevo prepoznatljiv.

Sajam su realizirali Cuspis i Udruga Moderno društvo, a uz pomoć ureda predsjednika ŽS, Ministarstva kulture i sporta Županije Sarajevo te partnerstva s JU Djeca Sarajeva.

Portal Jabuka.tv je medijski pokrovitelj Sajma.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.