Sarajevo podiže optužnice protiv nekih generala HV-a

U Sarajevu se otvaraju neke optužnice protiv hrvatskih generala i viših časnika jer se u tom gradu osniva određeni mini Haag.

Jedan od pukovnika Hrvatske vojske već je dobio poziv kao svjedok, i to na osobnu adresu mimo Ministarstva obrane i drugih hrvatskih institucija.

Generalski zbor se namjerava uključiti u taj problem jer su poznati svi dokumenti i dosadašnje presude Međunarodnog suda u Haagu te smatramo da trebamo maksimalno zaštititi naše suborce. Postojali su i sporazumi između BiH i Hrvatske oko sudjelovanja HV-a na teritoriju BiH, a i prema međunarodnim konvencijama svaka država može privremeno u posebnim okolnostima ući 60 kilometara na teritorij druge države. Pozivam medije da istraže o čemu se u ovom slučaju sarajevskog mini Haaga radi – ustvrdio je umirovljeni general Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), nakon redovite godišnje skupštine te udruge, održane u subotu.

Podsjetimo, tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je prije mjesec dana opovrgnulo napise tjednika Nacional, prema kojima se u Sarajevu pripremaju optužnice za ratne zločine protiv Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a.

(Slobodna Dalmacija)

21 komentar

 • Tako i treba,kad Hrvatska nezna podići optužnicu protiv Dudakovića i Sefera koji su kao oficiri JNA-e napadali RH-u, i pravili zločine nad civilima neka bošnjaci rade svoj posao.Tuđman im primio 500 ooo izbjeglica,spasio im Bihać da ne bude druga Srebrenica i oni ga proglašavaju zločincom,agresorom i slično.Što drugo očekivati od balija,poturica.Ovo je dobro da konačno Hrvatska vidi pravo lice bošnjaka.Vežite zastave opet sa njima,daj te im oružje,pustite muđžose da uđu u BiH-u i da ubijaju i kolju hrvate Središnje Bosne,Lašvanske doline i onda izlobiraju da su ti isti hrvati zločinci,Blaškić,Kordić itd.zato što su branili svoj dom,obitelj.To nije smetalo Hrvatskoj,eto vam sada vaši saveznici.

 • Bravo za komentar iznad,točno sve potpisujem.Dok velike ne počmu dirati mali obični će trpiti i ispaštati.Neka svi vide što Bakir i njegova ekipa misle o hrvatima,HV-ci,i Hrvatskoj ko državi,da ne spominjemo Komšića,Suljagića,Zlatka Lagumđžiju itd.Mesić je ovo sve izlobiro i pripremio teren.Sudite ga za veleizdaju,sav arhiv,državnu tajnu,je otkrio ,dilao za to treba odgovarati.Glavni svjedoci na Sudu BiH protiv hrvatski generala će biti Mesić,Pusićka,Kajin oni su nebroj puta ponovili u Hrvatskom Saboru da je R.Hrvatska njihova domovina izvršila agresiju na BiH-u,i čemu se sada čude generali.

 • Nije mi jasno što rade oni naši idioti u Zadru. Dok su ih generali JNA -91,prve raketirali i granatirali s položaja nadomak grada Zadra , oni niti dižu optužnice, niti ih briga za ubijene mirne građane ,koji su ubijeni na pragu svog doma. A među inim srpskim, četničkim generalima i bagrom koja je ubijala grad ,nalazilo se i par muslimanskih visokih oficira takozvane JNA, koji su vjerno služili velikosrpskom, četničkom ,genocidnom projektu tzv velike srbije. Posle su samo prešli u postrojbe armije bih,a i nastavili ubijati Hrvate po Bosni, pa i Hercegovini. Kakva je to država Hrvatska, koja ne drži do svojih nevinih, na pravdi Boga , ubijenih ljudi ,od strane povampirene četničke armije, kojoj su svoj obol u ubijanju i rušenju iste dali i pojedini visoki oficiri tadašnje JNA, MUSLIMANSKE NARODNOSTI?
  Ratni zločin je zločin i ne zastarjeva bez obzira o kome se radi i kakvu danas funkciju obnašaju. To je dužnost živih,prema ubijenima na pravdi Boga, jer njihova krv vapije do Neba zbog istine koja se prešućuje radi političkih smicalica i međunarodnih političkih parazita.

 • Hrvatskom vladaju skojevici od samo osnutka od tudmana sanadera pa nadalje oni su prodalu nase i hrvatske generale joji su gledali samo sebi o braniteljima nisu vodili brigu ako i treba

 • Kako drugačije dobiti izbore,Milanović,Josipović,Mesić,Pusićka,jedne nazivaju šatorašima,jednim će napakovati optužnice.Bolje o svemu pričati u medijima nego o ekonomiji,zapošljavanju,odlasku mladi školovani kadrova,doktora itd.Svaki dan samo nam serviraju optužnice,Bandić,Generali,Kalmeta,Klem,itd.Narod vam gladan Milanoviću,nema posla kani te se baba roga.Perkovića su zdušno branili iz vlade o ovome ni riječi,partizanija samo zna izmišljati kaznene progone i narodu predočiti krivu sliku.Udba i danas vleda Hrvatskom i u Bosni ista stvar,samo promjenili dresove.Dok god Mesić i Pusićka ne budu zatvoreni i odgovarali za veleizdaju svije domovine dešavaće nam se ovakve stvari.

 • Za ha.Vi se čudite za Zadar pa u Širokom je počinjen ratni zločin i naše tužiteljstvo još nije podiglo optužnicu za ratni zločin. Mnogi širokobriježani su podržavali JNA i velikosrpski projekt tj.Jugoslaviju istina je bolna

  • Nemoj srat preko tipkovnice.Mnogi širokobriježani jesu podržavali Jugoslaviju kao i mnogi Hrvati u cjelini. Da ne bi trabunjao-la takve gluposti trebaš biti malo više načitan-a…Velikosrpska ideja je jedno,a Jugoslavija drugo…to dvoje ne ide nikako jedno s drugim..

 • Nemojte više izgovarat turcizam :Sarajevo! već koristite hrvatski naziv :VRHBOSNA…

  Turci zaspem vam na majci sestri i snajci!

 • za brutalno realno U dalmaciji je postojala čak jedna jedinica četnika sastavljenih isključivo od samih hrvata što je potvrdio povjesničar Josip Jurčević

 • za brutalno realno,Vojislav Šešelj na jednom sastanku u hrvatskoj s pobunjenim srbima obrazlaže političku potrebu nošenja zvjezde petokrake kao simbola Jugoslavije kao tek potrebom političkog zavaravanja neprijatelja ( politički zapad)nauštrub sprpskog grba koeg je zahtijevalo lokano počanstvo (Pobunjenici)

 • Pukovnija boj bije protiv srbe i balije kada sretnes jednog srbu vjesaj ga o prvu vrbu onda pitaj jeli tezak ovj srbo nije tezak ima mjesta daje srba i balija jos dvjesto ZDS

 • Ivan Đovani Matešić,hrvatski ratnik i pisac iz zadarskih Arbanasa,svoja je ratna iskustva i teške ratne dane u ljeto 1994,pretočio u knjigu o Domovinskom ratu. Sam dragovoljac Domovinskog rata, opisuje svoj ratni put, i stradanje rodnog grada u knjigu o D.ratu znakovita naziva “Križ moje braće”.
  Knjiga počinje uvodom,bolnim riječima svog (poginulog)suborcaD.Š.OVAKO;
  Bog nam je dao križ,ima da ga nosimo.Nemoj se izvlačiti,nego nosi križ.I kad je Isus nosio križ,većina ih je stajala u publici, a nitko mu nije pomogao nositi. Mi smo ti koji ga nosimo. Eto u tim riječima po autoru ,rodila se ideja za naslov knjizi. Knjiga potanko opisuje stradanja ratnika u prvom redu onih na samoj crti bojišnice. Zatim opisuje stradanje tisućljetnog grada koji umire pod teretom granata zajedno sa svojim stanovnicima ,onima koji mu daju dušu i životni smisao. Opisuje pogibije vojnika Hrvata , kao i brojne civilne žrtve,malog običnog ,mirnog hrvatskog čovjeka koji daje sebe i sve svoje kako bi se zaustavila zvijer što ga hoće progutati.
  Ritam bojišnice je strahovit, civilnih stradanja i razaranja još jezovitiji, čini se da agoniji nema kraja. Opisuje plač majki, koje pokapaju svoju vlastitu djecu iskomadanu od neprijateljskih granata i i raskomadanih kostiju. Opisuje plač sestara, majki, i žena koje s ljubavlju ljube rane u nepovratnom trenu istine i očaja , gledajući raspale utrobe svoje djece, oči koje su iskopane i ugasle , čekajući pomoć uz ljudski krik koji se dizao do nebesa.
  A oni koji ubijaše grad ,radovaše se neljudskom mržnjon na svaku novu hrvatsku žrtvu,radujući se zlu kojeg činiše, jednom malom narodu.
  Na pogrebima hrvatskih vojnika tih se dana i mjeseci , uvijek ponovno čitala jedna poruka.Poruka koja je poručivala , svima nama , kako jedino možemo opstati;Budi kao mi , tuci se s njima dok god ne shvate da su u krivu, da su u tuđoj kući. Učini prvi korak k miru,ne samo radi samoga sebe ,nego radi djece svoje i naše, da ona ne dijele našu sudbinu.Gledaj ljudima ravno u oči.
  Za nas je svekolika Hrvatska naša Hrvatska, zato izgorismo i pogibosmo što je voljesmo….E moj poginuli hrvatski brate. Pisat ću ovako sve dok ne shvate oni što se sakriše poradi mjesta u društvu,poradi plaće, poradi onih što novac mlate….Jednog će dana iz tisuću rana svanuti krvavi Uskrs domobrana…..
  Preplavljeni suncem.U miru s utrobom zemlje što ih rodi.
  U miru sa životom,s bolom, s ljudima,počivaju samci u zemlji HRVATSKOJ.Nedodirljivi.Mrtvi koji vide.Sjene koje čuju. Osjećaju i pate. Ćute značenje zemlje,ognjišta doma hrvatskoga.Oni to jesu .Sve svetinje naše.Plamen, snaga i život vječni.Žive, teku našim venama poput krvotoka.
  Mrtvi nisu sjene što nestaju i blijede u zaboravu.
  Oni su Hrvatska.Njima je dugujemo.
  Brate ostani i bori se, jer naše poslanje je da budemo tamo gdje trebamo biti.
  U svojoj zemlji, medju svojom braćom noseći svoj križ..
  U Hrvatskoj tisuću devetsto devedeset i neke……

 • izlazi na vidjelo da sigurnosna zajednica RH i HRHB nije učinila ništa da zaštiti hrvatskog vojnika, stvorili su hrpu generala , svi su danas u veleposlanstvima , osiguravajućim kućama , fakultetima i živo im se j… za hrvatsku ma gdje bila.

 • Gori od onih koji su napadali Hrvatsku sa
  Mo su oni koji je nisu branili.a sada njome vladaju Ivica matesic jeremijs

Komentiraj: