Pogledajte kako su izgledali prvi web pokušaji HDZ-a, SDP-a, HNS-a…

“Srdačan narodnjački pozdrav svim surferima po Internetu!”

Tim je riječima Radimir Čačić 22. prosina 1998. zaželio dobrodošlicu posjetiteljima prve službene web stranice Hrvatske narodne stranke.  U to doba Hrvatskom je neprikosnoveno vladao HDZ uz predsjednika Franju Tuđmana, Hrvatska je osvojila treće mjesto na prvenstvu u Francuskoj, a Podunavlje je mirno reintegrirano početkom godine.

Pokojni predsjednik Tuđman pohvalio se kako je još 1991. inzistirao da se “Hrvatska uključi u Internet”. Internet je bio značajno manji nego je danas, a mi smo za vas potražili stare verzije stranica nekih od naših stranaka.

Hrvatska narodna stranka

HNS je na svojim stranicama imao objavljen poziv za razgovor sa strankom: “Upucajte Vaša pitanja o bilo čemu u vezi s HNS-om, političkim i inim vibracijama u Republici Hrvatskoj, našim porukama – i mi ćemo vam odgovoriti.”

Hrvatska demokratska zajednica

Pokojni predsjednik Tuđman na prvim web stranicama HDZ-a jasno i glasno rekao tko je zaslužan za razvoj internet u Hrvatskoj: “Godine 1991., u doba borbe hrvatskog naroda za slobodnu i neovisnu državu, odlučio sam ubrzati projekt uključenja Hrvatske u Internet.”. Naravno, kako ne bi ispalo da je Tuđman sam i vlastoručno doveo internet i Hrvatsku pohvalio je i članove HDZ-a: “Članovi HDZ-a bili su sve ovo vrijeme zauzeti izgradnjom države i svih njenih institucija pa tako i nacionalne informacijske infrastrukture.”

Socijaldemokratska partija Hrvatske

Na stranici koalicije SDP-HSLS koja je osvojila najveći broj glasova na izborima 2000. zajednički vas gledaju pokojni Ivica Račan i puno mlađi Dražen Budiša. Kao što možete vidjeti postoji i poveznica za SDP Zagreba koji je u to doba predvodio Milan Bandić.

Hrvatska stranka prava

HSP-ova stranica je pravi prikaz kako su stranice nekad izgledale; pozadinska tekstura koja se ponavlja, kvazi-3D gumbi, animacije (sličica CD-a se vrti) i download glazbe (klik na CD pokreće preuzimanje HSP-ove himne)

Hrvatski Sabor

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: