Sarajevo i Atena od danas povezani izravnom zrakoplovnom linijom

Aegean Airlines, najveći grčki zrakoplovni prijevoznik i član Star Alliance-a, uveo je novu liniju iz Sarajeva za Atenu, u ljetnoj sezoni 2019.

Linija Sarajevo – Atena, s dva leta tjedno, četvrtkom i subotom, u razdoblju od 13. lipnja do 14. rujna 2019., omogućit će putnicima izravnu vezu s glavnim gradom Grčke ali i  mogućnost konekcija širom Grčke, od otoka do unutrašnjosti.

Pored tih domaćih linija, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Cipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove.

polazak dolazak Dan
Sarajevo – Atena

A3 987

19:30 22:15 četvrtak
10:25 13:10 subota
Athena – Sarajevo

A3 986

18:05 19:00 četvrtak
09:00 09:55 subota

Kompletan red letenja i informacije o mreži konekcija dostupni su u rezervacijskim sustavima i na stranici Ageanair.com. Karte se također mogu kupiti i  putem Šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te online putem stranice aerodroma Sia.ba.

Za letove će se koristiti zrakoplovi DH4 sa 78 sjedišta, nudeći konfiguraciju ekonomske klase i punu uslugu tijekom leta, što uključuje besplatnu hranu i piće.

Atena je jedan od najstarijih svjetskih gradova čija povijest seže 3.400 godina unatrag. Klasična Atena bila je centar umjetnosti, nauke  i filozofije, postojbina Platonove akademije i Aristotelovog lice ja, često spominjana kao kolijevka Zapadne civilizacije i rodno mjesto demokracije. Danas Atena kao kozmopolitska metropola ima ključnu ulogu u ekonomskom, financijskom, industrijskom, političkom i kulturnom životu Grčke.

Nova linija zasigurno će doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Bosne i Hercegovine, te nastavku rasta prometa putnika kojeg Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano bilježi iz godine u godinu.

Aegean Airlines, član Star Alliance-a, je najveća grčka aviokompanija koja leti na 151 destinaciju (31 domaću i 120 međunarodnih) do 44 zemlje, s flotom od 61 zrakoplova. Grupacija je u 2018-oj ostvarila 14 milijuna putnika na svojim letovima.

Zahvaljujući poslovnom pristupu u kome putnik ima središnje mjesto, Aegean je do sada osvojio brojne nagrade za svoje usluge i  zaposlenike. 2018. Aegean Airlines je s Airbus-om potpisao ugovor o kupovini 42 zrakoplova nove generacije A320neo, a planira i dodatnu narudžbu, 20 novih zrakoplova A320neo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.