Sarajevo će imati, Željezničar možda, a Široki Brijeg neće imati status nositelja

Bosnu i Hercegovinu će ove sezone u Europa ligi predstavljati Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg.

Naši klubovi će natjecanje započeti sredinom srpnja od prvog pretkola što znači da će preskočiti preliminarnu rundu.

Prema trenutnom koeficijentu Sarajevo će gotovo sigurno imati status nositelja s koeficijentom 3.200. Široki Brijeg s koeficijentom 2.250 gotovo sigurno neće imati status nositelja, dok će Željezničar s koeficijentom 3.000 čekati početak lipnja kada se iskristaliziraju sve lige, pišu Sportske.ba.

Plavi trenutno vise na statusu nositelja. U drugom pretkolu će nastupati 94 kluba od čega će ih pola, točnije 47, imati status nositelja. Trenutno je Željezničar na 35. poziciji, ali sigurno će ispred njega završiti još jedan predstavnik Rumunjske, jedan predstavnik Slovačke, Mađarske, Azerbejdžana, Poljsske, te dva predstavnika Danske.

“Plavi” će pozorno morati ispratiti kraj sezone u Srbiji i Sloveniji da vide koji će to treći odnosno četvrti klub predstavljati ove zemlje u Europi.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • More li se i to sredit?Zašto ne?Čuven je to klub 15 godina izlazi u Europu a da ni jednu sezonu to nije zaslužio igrom na terenu.Ma gledajte pojačat će mo se iz Hrvatske 2 i 3 lige i napast ćemo tu titulu jer smo svake godine jaki.Napast ćemo to prvo mjesto koje vodi u tu ligu prvaka.Mi smo Široki i idemo uvjek na tu pobjedu.Gledajte mi treneri smo tu da učimo igrače kako da igraju.Gledajte mi smo Široki. Svake godine nas svi poštuju jer mi moramo u Europu.Ipak mi imamo tu infrastrukturu i stadion idalan za jedno selo i jedan je od najlepšilj u Europi.Bar tako mi treneri mislimo.Ajde Živili vidimo se.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.