Sandra Perković uzela četvrto europsko zlato u nizu

Sandra Perković osvojila je četvrto europsko zlato u nizu u bacanju diska. Najbolja hrvatska atletičarka slavila je hicem 69.97 metara i na najbolji mogući način najavila je obranu olimpijskog zlata u Rio de Janeiru!

Nakon zlata u Barceloni 2010., Helsinkiju 2012. i Zürichu 2014. godine, Sandra je bila nerješiva enigma za konkurentice i u Amsterdamu. Vodstvo je preuzela u četvrtoj seriji hicem od 66.03 metra, a zlato je osigurala u petoj seriji sa 69.97.

Iza Sandre smjestile su se dvije Njemice, Julia Fischer koja je bacila 65.77 metara te Shanice Craft s hicem od 63.89 metara.

Sandra je postala tek treća atletičarka u povijesti koja je uspjela osvojiti četiri uzastopna europska zlata. Nakon obrane europskog naslova, Perković u kolovozu brani olimpijsko zlato, na Igrama u Rio de Janeiru.

Sandra je četvrtim europskim zlatom u nizu proširila svoju impresivnu kolekciju medalja. Prije šest godina, na Europskom prvenstvu u Barceloni, Sandra je pobijedila hicem od 64.67 metara. Tada je imala samo 20 godina.

Naslov europske prvakinje obranila je u Helsinkiju hicem 67.62 metra, a iste godine osvojila je olimpijsko zlato u Londonu bacivši disk 69.11 metara.

U Moskvi je 2013. godine osvojila svjetsko zlato hicem od 67.99 metara, a godinu dana kasnije uzela je novo europsko zlato u Zürichu hicem od 71.08 metara.

Sandrina dominacija nakratko je prekinuta nakon što je Kubanka Denia Caballero osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu, dok je Sandra uzela srebro.

No vratila se Perković zlatnim medaljama u Amsterdamu i hicem od 69.97 najavila nastavak dominacije. A tek joj je 26 godina…

(24sata.hr)

2 komentara

Komentiraj: