Sandra Perković nakon četiri godine bez ostala bez zlata, u Dohi je osvojila broncu

Dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja i peterostruka europska prvakinja Sandra Perković osvojila je brončanu medalju na SP-u u Dohi.

Novom svjetskom prvakinjom postala je Kubanka Yaime Perez koja je u petoj seriji bacila 69,17 metara, a srebrno odličje pripalo je njezinoj sunarodnjakinji Deniji Caballero (68,44 m), svjetskoj prvakinji iz Pekinga 2015. godine, javlja Index.hr.

Prvi put od 2015. da Sandra nije uzela veliko zlato

Sandra Perković je imala tri ispravna hica u prve tri serije (66,72 m, 62,30 m, 66,19 m), u četvrtoj i petoj je namjerno prestupila, a u šestoj je njezin disk završio u zaštitnoj mreži. Sandra Perković nije osvojila zlato na velikom natjecanju (OI i SP) prvi put od SP-a 2015.

Sandra ima dva svjetska zlata, iz Moskve 2013. i Londona 2017. godine, a da je u ovaj petak izborila i treće svjetsko zlato, izjednačila bi uspjeh Njemice Franke Dietzsch koja je bila najbolja u Sevilli 1999. godine, šest godina kasnije u Helsinkiju te 2007. u Osaki.

Dominantne Kubanke

Yaime Perez je dokazala da je najbolja bacačica u ovoj sezoni i po prvi put u karijeri osvojila je odličje na najvećim natjecanjima, svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama. Ona je pobjednički hitac od 69,17 metara bacila u petoj seriji, nakon što joj je nakratko vodstvo preuzela sunarodnjakinja Denia Caballero hicem od 68,44 metara u četvrtoj seriji.

Nažalost, Sandra Perković je nakon vrlo dobrog otvaranja, imala lošiji pokušaj u drugoj seriji (62,39 m), a u trećoj je nagovijestila da bi se mogla upustiti u borbu s Kubankama, kad je njezin disk opet odletio preko 66 metara (66,19 m).

No, u preostale tri serije najbolja svjetska bacačica diska u posljednjem desetljeću nije uspjela ostvariti daljine kojima je osvajala najsjajnija odličja na najvećim natjecanjima. U četvrtoj i petoj seriji je podbacila te zbog toga namjerno prestupila, da bi u šestoj seriji njezin disk završio u zaštitnoj mreži.

Tek treća bacačica diska u povijesti

Četvrtom medaljom na svjetskim prvenstvima Sandra Perković je postala tek trećom bacačicom diska kojoj je to pošlo za rukom. Svjetskom prvakinjom je bila u Moskvi 2013. i u Londonu 2017. godine, a u Pekingu 2015. osvojila srebro.

Uz četiri odličja na svjetskim prvenstvima, Perković je aktualna dvostruka olimpijska pobjednica i peterostruka europska prvakinja.

(www-jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.