Sandra Perković ide po peto zlato na Europskim prvenstvima – Jabuka.tv

Sandra Perković ide po peto zlato na Europskim prvenstvima

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković istaknula je kako ne želi podcjenjivati konkurenciju u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Berlinu.

Nitko pa ni ja ne smije podcjenjivati konkurenciju u bacanju diska na Europskom prvenstvu jer su oduvijek najbolje bacačice diska bile iz Europe. Istina, ove godine su se pojavila dvije Kubanke koje jako dobro bacaju baš kao i Njemice, kazala je četverostruka europska prvakinja Sandra Perković naglašavajući da je njena prednost pred suparnicama u tome što ona svoju formu ne tempira u zadnji trenutak.

Ja sam svoju bazu odradila u studenom i prosincu, a utvrdila je u siječnju i veljači i sada uživam u plodovima svoga rada. Meni motiv nikada nisu bile protivnica nego ja sama sebi jer uvijek pronalazim motiva za dobar let preko 70 metara, tu je i rekord na europskim prvenstvima i to vam je tako kod mene od 2010. godine, rekla je Perković i izrazila uvjerenje da će Njemačka osigurati optimalne uvjete za sve atletičare.

Najvažnije je da u četvrtak prođem jutarnje kvalifikacije, a u finalu očekujem da ću se za podjelu medalja boriti s dvije predstavnice Njemačke, zaključila je Sandra Perković koja će kao najveća hrvatska uzdanica na EP u kvalifikacijama bacanja diska nastupiti u četvrtak, 9. kolovoza od 10.30 sati dok je finale na rasporedu u subotu, 11. kolovoza, od 21.25 sati.

Na EP u atletici, koje se od 6. do 12. kolovoza održava u Berlinu nastupit će do sada najbrojnija hrvatska reprezentacija koju će sačinjavati 11 atletičarki i isto toliko atletičara. Od kada je Hrvatska samostalna država hrvatski su reprezentativci na europskim prvenstvima osvojili devet medalja od čega pet zlatnih, jednu srebrnu i tri brončane. Četiri zlatne medalje osvojila je Sandra Perković u bacanju diska i jednu Blanka Vlašić u skoku u vis. Srebro je osvojio Siniša Ergotić u skoku u dalj, a broncu Branko Zorko na 1500 m, Ana Šimić u skoku u vis i Sara Kolak u bacanju koplja.

Natjecanja na Olimpijskom stadionu u Berlinu započinju u ponedjeljak 6. kolovoza, kada su na rasporedu kvalifikacije u šest disciplina. Od hrvatskih predstavnika prvi će u akciji biti skakač u dalj Filip Pravdica, trkač Hrvoje Čukman na 400 m prepone te kuglaši Stipe Žunić i Filip Mihaljević.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.